Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta23023.04.201420

11618-2013 (630, 646)

Vastaus jäsen Mikael Miikkolan aloitteeseen erään Itäharjulla sijaitsevan grillikioskin kaava- ja liikennejärjestelyn selvittämiseksi

Tiivistelmä: -

Kilajk § 230

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnittelupäällikkö Matti Salonen 14.4.2014:

Kyseisen grillikioskin alueen asemakaava on vuodelta 1945. Kioski sijaitsee maavuokra-alueella, joka sijaitsee asemakaavassa Kalevanpuisto -nimisessä puistossa. Kioskialueelle on sen laajentamisen rakennusluvan asemapiirustuksessa osoitettu liitteen 1 mukaiset liikennejärjestelyt. Kioskin piha-alueelle on asemapiirustuksessa merkitty viisi henkilöautopaikkaa ja hieman sorakenttää, joka on rakennusluvan asemapiirustuksessa erotettu Karjakadun varren jalankulku- ja pyörätiestä kapealla istutuskaistalla. Kioskin piha-alueelle on asemapiirustuksessa osoitettu liittymä Vanhalle Littoistentielle. Kioskin vuokra-aluetta reunustavista kaduista Kalevantiellä ja Karjakadulla on pysäköinti kielletty. Alueen pohjoispuolella olevalla Vanhalla Littoistentiellä pysäköinti on sallittu. Kioskin vuokra-alueelta katsoen vastakkaiselle puolella Karjakatua on toistaiseksi yleisen pysäköinnin käytössä oleva pysäköintikenttä, joka kuitenkin on asemakaavassa merkitty rakennuskortteliksi. Alue tulee näillä näkymin poistumaan pysäköintikäytöstä vuoden 2015 aikana korttelialueella alkavien rakennustöiden myötä.

Grillikioskin piha-alueeseen ja sen pysäköintiin liittyvät järjestelyt ovat aiheuttaneet paljon palautetta niin kioskissa vuokralaisena toimivalta yrittäjältä kuin sen naapuruston omakotiasutuksen taholta. Grillikioskin asiakaskunnasta merkittävä osa on lounas- ja kahvitauolla olevia kuorma-autojen ym. raskaan kaluston kuljettajia. Kioskin rakennusluvan asemapiirustuksen mukaiset pysäköintipaikat eivät ole riittävät tähän pysäköintitarpeeseen. Vielä nykyisellään pysäköinti on mahdollista myös toisella puolella Karjakatua olevalla pysäköintikentällä, mutta kuljettajilla on ollut pyrkimys pysäköidä mahdollisimman lähelle kioskirakennusta ja pysäköintiin käytettävä alue on laajentunut kioskin asemapiirustuksen mukaisen alueen ulkopuolelle. Koska kioskin rakennusluvan asemapiirroksen mukainen kioskin pihan Karjakadun jalankulku- ja pyörätiestä erottava istutuskaista on toteuttamatta, on Kiinteistöliikelaitos toteuttanut erottelun väliaikaisesti betoniesteillä.

Toimivampaan järjestelyyn kioskin pysäköinnin osalta pääseminen edellyttää alueen asemakaavallista tarkastelua.

Liite 1Grillin asemapiirustus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee annetun selvityksen tiedokseen.

PäätösKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee annetun selvityksen tiedokseen.

Samalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti edellyttää, että Kiinteistöliikelaitos tekee asiassa kaavamuutoshakemuksen vuoden 2014 aikana.

Päätös tehtiin esittelijän lisäämästä päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoMiikkola Mikael
tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 230
Liite 1:Grillin asemapiirustus