Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21323.04.20143

4263-2014 (14)

Opus -hankkeeseen liittyvään laivaseminaariin osallistuminen

Tiivistelmä:

Päätetään OPUS-hankkeen laivaseminaariin osallistumisesta.

Kilajk § 213

Hallintopalvelut 10.4.2014:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 19.12.2012 § 621 oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen osallistumaan Opus-hankkeeseen. Tekes päätti 25.4.2013 rahoittaa hanketta 50 %:lla.

Kuntien teknisen toimen palveluiden optimointi ja hallinta – hankkeen (OPUS) tavoitteena on kehittää palveluiden tuottamiseen liittyvää ekosysteemiä, hyödyntää monipuolisesti palvelutuotannon tarjoamia mahdollisuuksia ja saada aikaiseksi toimivat markkinat. Palvelujen tuotteistaminen nähdään perustana onnistuneelle palvelutuotannolle, jossa on yhtenäinen tuote- ja palvelurakenne.

OPUS koostuu Aalto-yliopiston BIT-tutkimuskeskuksen tutkimustyöstä sekä Porin, Turun ja Kuntamaisema Oy:n pilotti-hankkeista. Aalto-yliopisto tuottaa projekteille vertailuaineistoa palveluinnovaatioista ja palvelutuotannon ekosysteemin kehittämisestä. Turun Opus-pilottina on ”Kaupunki-infran ylläpidon palvelujen tuotteistus”, Porin pilottina ”Tontin muodostuksen palvelujen tuotteistus” ja Kuntamaisema Oy:n pilottina ”Innovatiivinen tuotteistus- ja kustannusvertailujärjestelmä”.

Projektit käynnistyivät syksyllä 2013 ja niiden on suunniteltu valmistuvan maaliskuussa 2015. Turun projekti valmistuu jo vuoden 2014 aikana. Turun ja Porin projektien toteutus tapahtuu molempien kaupunkien oman organisaation toimesta samanaikaisesti ja kaupunkien keskinäisessä vuorovaikutuksessa.

Kiinteistöliikelaitos on järjestämässä OPUS-hankkeesta sekä Turun, Porin ja Kuntamaisema Oy:n piloteista laivaseminaaria torstaina 15.5.2014. Seminaarin tarkoituksena on esitellä hankkeen kokonaistilanne OPUS-hankkeen osallisille sekä päättäjille.

Oheismateriaali 1Ohjelma

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää osallistua seminaariin 15.5.2013 ja päättää edelleen, että Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan jäsenten seminaaripalkkio sekä seminaarin osallistumismaksu maksetaan Kiinteistöliikelaitoksen tileiltä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.