Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta18509.04.20142

2848-2014 (653)

Aurakatu 11 kiinteistön kosteusvaurioiden korjaus, toteutuksen aikataulu ja kustannusarvio

Tiivistelmä:

Kiinteistössä Aurakatu 11 on havaittu sisäilmaongelmia vuoden 2013 keväällä. Kuntotutkimus tehtiin kesän 2013 aikana. Kevään 2014 aikana korjaustyöt ovat käynnistyneet ja sisäpuoliset työt on aikataulutettu valmistuviksi viikolle 32/ 2014. Ulkopuoliset työt valmistuvat loppusyksystä 2014. Kattohinta-arvio tehtävistä töistä on 943.000 euroa alv 0%.

Kilajk § 185

Rakennuttajainsinööri Esko Eisanen ja Merja Lumme:

Aurakatu 11:n käyttäjät oireilivat kevään 2013 aikana, josta syystä Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut teetti kuntotutkimuksen kesällä 2013 Sirate Oy:llä. Tutkimus valmistui alkusyksystä 2013 ja se osoitti, että 10 tilassa on vaurioituneita rakenteita ja että ko. tilat tulee poistaa käytöstä ja alipaineistaa siten, etteivät mikrobit leviä käytössä oleviin tiloihin. Kohteesta löydettiin myös vesikattovuotojälkiä. Kohde päätettiin huputtaa lisävaurioiden välttämiseksi lokakuussa 2013. Vesikaton korjausta on jo tehty ja työ jatkuu sääsuojan turvin. Tulevien korjausten suunnittelu käynnistettiin syksyllä 2013. Valittu suunnittelija kuitenkin vetäytyi hankkeesta ja kohteeseen valittiin puitesopimuksen perusteella  A-Insinöörit Oy. Heidän kosteusvaurioihin erikoistunut suunnittelijansa työstää tällä hetkellä suunnitelmia yhdessä tilaajan ja urakoitsijan kanssa sitä mukaan, kun kohteen rakenteiden avaus- ja purkutyöt edistyvät. Suunnittelun veloitus perustuu tuntikertymään.

Suunnittelun ja sen perusteella tehdyn koerakentamisen kautta on saatu vesikaton kattolyhtyjen (7 kpl) korjauksesta urakkahinta, joka on 135 000 euroa. Ikkunoiden korjausmenetelmät ja laajuus on sovittu urakoitsijan kanssa. Urakkahintaa niistä ei ole vielä saatu.  Kohteessa on seitsemän työryhmää, jotka toimivat sekä kerroksissa 10 tilan rakenneavauksien tehden että vesikattotöissä.

Kohde on valittu Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n toteutukseen syyskuun 2013 puitesopimuslistaluonnoksessa. Alustava, tulevan vuoden puitesopimukseen perustuva toteutuslista tehdään alkusyksystä, jolloin tulevat, ehdotetut työt esitellään TSR Oy:lle. Listan kohteet tarkentuvat vuoden loppuun mennessä, kun talousarvio varmistuu. Kyseinen hanke säilyi listalla.

Urakka on laskutyöperusteinen, kunnes suunnitelmat ovat urakkalaskentakelpoiset. Työt maksetaan tuottajan toimittaman ja tilaajan hyväksymän laskutuksen mukaan. Kohteesta tuodaan johtokunnalle toteuma ja ennuste kuukausittain.

TSR Oy ei ole voinut antaa kokonaishintatarjousta  korjaushankkeen töistä, koska suunnitelmat syntyvät vasta purkutöiden edetessä. Purkutyöt käynnistyivät huhtikuun alussa 2014, kun käyttäjät olivat muuttaneet väistötiloihin muihin kouluihin. TSR Oy:ltä saadaan kustannusarvio sisäpuolisista ja vesikatto- ja ikkunakorjaustöistä huhtikuun aikana ja julkisivutöistä toukokuussa 2014.

Kustannusarvio, joka kohteesta on tehty, perustuu Haahtelan Talonrakennuksen kustannustieto-teokseen, jonka hintatiedot päivitetään vuosittain Suomessa toteutuneiden rakennuskohteiden kustannuksien perusteella. Ko. laskentajärjestelmä on koko talonrakennusalan yleisesti käyttämä kustannusten arviointimenetelmä.

Aurakatu 11:n korjaustyö on rakenteiden korjausta. Sivistystoimelta perittävä vuokra ei nouse.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee annetun selvityksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Samalla johtokunta päätti Puljujärvi-Seilan Harjanteen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti, että Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnasta nimetään Henry Toivari ja Riitta Koskimies osallistujiksi Aurakatu 11 -korjaushankkeen työmaakokouksiin.

Toivarin ja Koskimiehen palkkio työmaakokouksiin osallistumisista maksetaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan tileistä.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut