Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta17026.03.201411

6804-2013 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 16/2013 "Särmääjä" Mälikkälän (077) ja Teräsrautela (076) kaupunginosiin, (os. Satakunnantie 132)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavanmuutosehdotusta 16/2013.

Kilajk § 170

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 12.3.2014:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tarkoituksena on muuttaa Satakunnantien ja Viilarinkadun välissä oleva Särmääjänpuiston alue liikerakennusten korttelialueeksi.

Turun kaupunki myi 26.2.2014 Lidl Suomi kommandiittiyhtiölle asemakaavanmuutosehdotuksen mukaisen liiketontin Mälikkälä-21-5. Asemakaavanmuutoksen vahvistumisen jälkeen Satakunnantien varteen on tarkoitus rakentaa päivittäistavarakauppa.

Asemakaavanehdotuksessa on myös osoitettu Silkkitimpurit Oy:n omistamalle tontille Teräsrautela-67-7 lisärakennusoikeutta yhteensä 370 k-m2.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Teräsrautelan kaupunginosassa on tehty ja tullaan lähivuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen tonttia Teräsrautela-67-7 koskevasta maankäyttösopimuksesta.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole maankäyttösopimustarpeen lisäksi muuta huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö