Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

BT-Marina Oy

Y-tunnus 2285250-3

Rysäkatu 15

20900 Turku

 

Kaupan kohde:

Kartalla M 29/23.1.2014 osoitettu määräala 19473 m2, joka on osa Turun kaupungin yleistä aluetta Kaistarniemi 59L (853-59-9906-0)

 

Kaupan kohde vastaa hyväksytyn tonttijaon mukaista tonttia Kaistarniemi-24-1 (853-59-24-1). Tontin lohkominen on vireillä.

 

Määräalasta käytetään tässä kauppakirjassa myös mainintaa tontti.

 

Kaupan kohteen osoite:

Kiviniemenpolku 7, 20900 Turku

 

Kauppahinta:

Kolmesataatuhatta (300.000) euroa

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu. Kauppahinnan maksu, saannon laillistamiskulut ja maanvuokran periminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa, mikä tämän kauppakirjan allekirjoituksilla maksetuksi kuitataan.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

Kaupunki vastaa tontin lohkomiskustannuksista.

 

Ostaja sitoutuu maksamaan kaupan kohteesta maanvuokraa Turun kaupungille vuokra-alueen todelliseen käyttöön perustuen viimeisten voimassa olleiden maanvuokrasopimusten perusteella 1.1.2014 lukien kauppakirjan allekirjoituspäivään asti.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella.

 

Ostaja on hallinnut kaupan kohdetta kahdella erillisellä 11.9.1991 ja 21.9.2007 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen, perusteella. Tontilla olevat ostajan omistamat, rakennus, rakenteet ja laitteet varustuksineen eivät kuulu kauppaan.

 

Kaupan kohteeseen ei kuulu vesialuetta eikä osuuksia yhteisiin alueisiin.

 

3. Vuokrasopimuksen purkaminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamis-

kelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

5. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

6. Rasiteoikeudet

 

Kaupungilla on korvauksetta oikeus sijoittaa tontille ja tontille rakennettaviin rakennuksiin tarpeelliset johdot, laitteet ja kiinnikkeet. Tontinomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeutensa rasitteena kiinteistörekisteriin tontinomistajaa enempää kuulematta.

 

7. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

8. Lämpö- ja porakaivot

 

Tontinomistaja on velvollinen toimittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

9. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä totinomistajalta voimassaoleva taksansa mukaisen, runkolinjasta mahdollisesti rajalle tuodun, ns. tonttijohdon rakentamiskustannuksen välittömästi tämän kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Lisäksi Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla

sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa vuokra-alueen kohdalla olevan kadun, yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä vuokra-alueelle johtavan tien kunnosa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä vuokra-alueen katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

10. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

11. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

12. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 4 -11 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

13. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

14. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

15. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2014

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut.