Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta12605.03.20143

2119-2014 (653)

Lausunto Piiparinpolun päiväkodin hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Piiparinpolun päiväkodin hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa esitetään pahoin kosteusvaurioituneen nykyisen purettavaksi esitetyn päiväkodin tilalle hankittavaksi siirtokelpoinen 84-paikkainen uusi päiväkoti.

Kilajk § 126

Tilapalvelut, rakennuttamispäällikkö Merja Lumme 25.2.2014:

Piiparinpolku 18 päiväkodin toimitiloissa on todettu mittavat kosteusvauriot (Sisäilmainsinöörit Oy:n raportti 14.8.2013). Tilojen korjaamisen sijaan kokonaistaloudellisesti tarkoituksenmukaisempaa on purkaa olemassa oleva rakennus ja rakentaa vanhan päiväkodin paikalle uusi päiväkoti. Turvallisen ympäristön takaamiseksi päiväkodin väistötilajärjestelyistä on päätetty kasvatus- ja opetuslautakunnassa 11.12.2013. Muutto väistötiloihin tapahtuu maaliskuun 2014 alkuun mennessä.

Kiinteistöliikelaitos on Strateginen tilojen ohjaus – vastuualueen tilauksesta laatinut hankesuunnitelman yhteistyössä sivistystoimialan kanssa päiväkodin korvaavien tilojen hankinnasta. Uusi päiväkotirakennus on suunnitelman mukaan siirtokelpoinen elementtirakennus, jonka toimittaja kilpailutetaan hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Hankkeen rakennuskustannukset tammikuun vuoden 2014 kustannustasossa ovat tavoitehintalaskelman mukaan yhteensä 1.762.000 euroa. Kustannuksiin sisältyy myös nykyisen rakennuksen purkaminen. Rakennuskustannuksiin ei sisälly arvonlisäveroa. Rakennuskustannukset ja niistä laskettu vuokra on arvioitu teoreettisen huonetilaohjelman perusteella. Uuden päiväkodin tavoitebruttoala on hankesuunnitelman mukaan 737 brm2.

Tilaohjelman osalta on kuitenkin oltava joustovalmiutta, sillä hankkeen lopullinen laajuus toteutuu siirrettävän elementtirakennuksen toimittajien mallistojen ja tarjousten mukaan.

Korvaavan päiväkotirakennuksen tilaohjelma on laadittu 4 lapsiryhmän (84 lapsen) tarpeisiin. Nykyinen päiväkoti on mitoitettu 3 lapsiryhmälle (56 lasta). Yhden ryhmän tilojen lisäys perustellaan Runosmäen alueen hoitopaikkojen kovalla kysynnällä ja jatkuvilla päivähoitojonoilla. Myös Päivähoidon palveluverkkoselvityksestä käy ilmi, että uusia ja korvaavia paikkoja tulee toteuttaa pohjoiselle varhaiskasvatusalueelle merkittävä määrä.

Ko. hankkeella ei ole rahoitusta vuoden 2014 talousarviossa eikä vuosien 2015 – 2016 taloussuunnitelmassa.

Todellinen kustannusvaikutus tiedetään vasta, kun hankinta on suoritettu. Tilahankinta esitetään tehtäväksi leasing-rahoituksella.

Sopimuskauden lopussa tila lunastetaan kaupungin omistukseen.

Korvaavan tilan hankinnan kilpailutus on tarkoitus käynnistää heti hankesuunnitelman ja rahoitusmuodon hyväksymisen jälkeen. Rakennustyöt purkutöineen kestävät arviolta noin 12 kuukautta. Nykyisen päiväkotirakennuksen purkulupa oli rakennuslautakunnan käsittelyssä 20.2.2014, mutta se jäi pöydälle. Seuraava kokous on 6.3.

Käyttäjälle aiheutuvat kustannukset muodostuvat uuden päiväkodin irtaimistohankinnoista, lapsiryhmien määrän kasvattamisesta johtuvasta henkilöstön määrän lisäyksestä sekä kohteesta maksettavasta sisäisestä vuokrasta ja tonttivuokrasta. Kustannukset on arvioitu hankesuunnitelmassa seuraavasti:

- irtaimistohankinnat noin 92.000 euroa

- henkilöstön lisäyksen kustannus noin 120.000 euroa/vuosi

-  sisäinen vuokra 150.340 euroa/vuosi (laskettu voimassa olevan vuokramääritysohjeen mukaan)

- tontin vuosivuokra noin 3.660 euroa/vuosi

Liite 1Piiparinpolun päiväkodin hankesuunnitelma liitteineen

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus- vastuualueelle, että johtokunta osaltaan hyväksyy esitetyn Piiparinpolun päiväkodin hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Kilajk § 126
Liite 1:Piiparinpolun päiväkodin hankesuunnitelma liitteineen