Kauppakirjaluonnos

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus:0204819-8

 

Ostaja:

Antti Lehtonen    1/2

Anna-Kaisa Lehtonen    1/2

 

Luovutus kohde:

Kartan M 453 / 19.12.2013 osoittamalla vuokrattavalla maa-alueella (4204 m2 tilasta Vähämoisio 853-507-14-0 ja 6796 m2 tilasta Siltala 853-507-9-13) , pinta-ala noin 11.000 m2, olevat kaupungin omistamat rakennukset, rakennelmat ja laitteet teknisine liittymineen (sisältäen porakaivon).

 

Kiinteistöllä sijaitsee päärakennus, joka on kooltaan noin. 9,15m x 18,10m, autotallirakennus varastoineen, hevostalli kooltaan noin 8,0m x 34,7m sekä varasto kooltaan noin 7,4m x 6,3m sekä porakaivo.

 

Selvyyden vuoksi todettakoon, että kiinteistöllä sijaitsevat muut rakennelmat ovat ostajan rakentamia ja jo ostajan omistuksessa.

 

Kohteen osoite on Vähämoisiontie 70, 20400 Turku.

 

Kiinteistöillä sijaitsevien rakennusten ja rakennelmien rakentamisajankohdat eivät ole tiedossa.

 

Kiinteistöllä olevia rakennuksia ei ole liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon.

 

Alue on asemakaavoittamaton. Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 § 208 hyväksymässä yleiskaava 2020:ssa alue on merkitty kaavamerkinnällä V virkistysalueeksi.

 

Ostaja on tietoinen ja hyväksyy, että alueella on vireillä Lentoaseman ja sen ympäristön osayleiskaavan laatiminen (4/2007). Osayleiskaavaluonnoksessa alue on merkitty kaavamerkinnällä TP Työpaikka-alueeksi ja alueelle on lisäksi osoitettu merkintä sr suojeltu rakennus.

 

Naapuruston osalta todetaan maankäytöstä seuraavaa: Ympäristön maankäyttö on virkistys- ja metsätalouskäyttöä. Alueen läheisyydessä sijaitsee Turun lentokenttä sekä Turku-Tampere -maantie.

 

Myytävien rakennusten pinta-alat eivät ole tiedossa.

Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, ettei kohteen kauppahinta ole pinta-alaperusteinen.

 

Kaupan yhteydessä ei ole erikseen myyty irtainta omaisuutta.

 

Luovutuskorvaus:

Satakuusikymmentätuhatta (160.000) euroa.

 

Luovutuskorvaus käsittää kohdassa ”Luovutus kohde” olevien omaisuuserien arvon 110.000 euroa ja 50.000 euroa korvausta kohteen olemisesta ostajan hallinnassa ajalla 1.1.2011-30.11.2013.  

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2014 § ___

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan myyjän pankkitilille ennen kaupantekotilaisuutta ja kauppahinta kuitataan maksetuksi kaupantekotilaisuudessa tämän kauppakirjan allekirjoituksin, kun kauppahinta on saapunut peruuttamattomasti Myyjän ilmoittamalle pankkitilille.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa rakennukset heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä, muista kuin jäljempänä kohdassa 3 - 6 mainituista rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Ostaja on hallinnut kaupan kohdetta 1.1.2008 lähtien.

 

3. Kiinteistöstä aiheutuvat kustannukset

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvasta varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

 

Muista kohteeseen kohdistuvista veroista, maksuista, muista kuluista ja viranomaismääräysten noudattamisesta osapuolet vastaavat hallinta-aikojensa mukaisesti.

 

4. Kohteeseen tutustuminen, asiakirjat ja liittymät

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteen alueeseen sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on tarkastanut ennen kaupasta päättämistä kaupan kohteen ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteiden vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Todettakoon, että rakennukset myydään kohteen pitkäaikaiselle vuokralaiselle, joka on tietoinen rakennusten kunnosta ja korjaustarpeista. Kohteessa on tehty kuntotutkimus vuonna 2010. Ostaja on tutustunut kuntotutkimukseen ja hyväksyy tässä tutkimuksessa rakennuksissa esitetyt virheet ja puutteet.

 

Rakennukset ovat erittäin huonossa kunnossa ja vaativat perusteellista peruskorjausta sisältäen muiden muassa mutta niihin rajoittumatta perustusten, runkorakenteiden, vesikaton, talotekniikan, julkisivujen ja sisäpintojen korjauksen tai uusimisen. Ostaja on tietoinen että rakennuksissa voi olla virheitä, joita Ostaja ei ole ennen kaupantekoa voinut havaita koska niiden havaitseminen on mahdollista vasta peruskorjauksen yhteydessä rakenteita avattaessa.

 

Ostaja hyväksyy rakennuksessa iän ja kunnon perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennuksen vastaan siinä kunnossa kuin se on luovutushetkellä. Rakennusten huono kunto on otettu huomioon kauppahinnassa.

 

Myyjä ei vastaa kiinteistölle jäävien laitteiden toiminnasta eikä kaivon käyttökelpoisuudesta.

 

Myyjä antaa suostumuksensa rakennuksessa olevan sähköliittymän siirtämiseksi ostajan nimiin ilman erillistä korvausta. Tämä oikeus siirtyy samalla hetkellä kun rakennusten omistus siirtyy. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimuksen siirrosta energialaitokselle viipymättä. Liittymissopimuksen siirrosta mahdollisesti menevästä siirtomaksusta vastaa Ostaja.

 

5. Saadut tiedot

 

Ostajat ovat tutustuneet ennen kauppakirjan allekirjoittamista seuraaviin kiinteistöä koskeviin asiakirjoihin:

Kiinteistöllä sijaitsevia rakennuksia koskevat piirustukset

Kuntoarvio maatalo, Vähämoisiontie 70, päivätty 21.10.2010

 

6. Muut ehdot

 

Myyjä ei vastaa siitä, että rakennukset soveltuvat ostajan aikomaan käyttötarkoitukseen.

 

Ostaja on kaupan jälkeen velvollinen korvauksetta sallimaan myyjän tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen rakennuksiin tai niiden yli. Ostajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

Ostaja sitoutuu tämän kauppakirjan allekirjoituksella tekemään myyjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen liitteenä 1 olevalla kartalla M 453 / 19.12.2013 osoitetusta vuokra-alueesta. Sopimus tehdään 4.561,20 euron perusvuosivuokrasta ja muutoin erillisen vuokrasopimuksen ehtojen (mm. indeksiehto) mukaisesti. Vuokrasopimusluonnos on liitteenä.

 

Rakennukset voidaan luovuttaa vain edellä mainitun maanvuokrasopimuksen mukainen maanvuokraoikeus kokonaisuudessaan luovuttamalla, siten kuin maanvuokrasopimuksessa sanotaan.

 

Osapuolet sopivat tämän kauppakirjan allekirjoituksin lopullisesti tämän kauppakirjan kohteen rakennusten hallinnasta maksettavasta kertakaikkisesta korvauksesta ajalta 1.1.2011-30.11.2013. Osapuolilla ei ole tämän kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen enää mitään vaatimuksia toista osapuolta kohtaan koskien aikaa, jona rakennukset ovat olleet ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella tai muutoin.

 

Tämä sopimus sitoo osapuolia, kun se on allekirjoitettu ja kun ostaja on allekirjoittanut tässä tarkoitetun maanvuokrasopimuksen.

 

7. Riitojen ratkaisu

 

Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus ensimmäisenä oikeusasteena Suomen lain mukaan.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

 

Turussa . päivänä kuuta 2014

 

TURUN KAUPUNKI, KIINTEISTÖLIIKELAITOS

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.