Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta10326.02.201422

13601-2012 (044, 662)

Koppelonkadun katusuunnitelma (Pääskyvuori)

Tiivistelmä:

Suunnitteluyksikkö on laadituttanut katusuunnitelman Koppelonkadulle. Katu asfaltoidaan, sen kuivatusta tehostetaan ja kadulle rakennetaan reunakivet. Suunnitelmasta on tehty yksi muistutus, jonka perusteella katusuunnitelmaan on nähtävänäolon jälkeen tehty pienehkö muutos.

Kilajk § 103

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnitteluinsinööri Jani Tulkki 13.2.2014:

Suunnitteluyksikkö on teettänyt konsulttityönä suunnitelman Koppelonkadun asfaltoinnista. Katusuunnitelman laadinta on käynnistetty Koppelonkadun sorapäällysteen ylläpitotarpeista. Kadun päällystämisellä vähennetään huomattavasti sen hoitotarvetta. Päällystäminen ei muuta Koppelonkadun liikennejärjestelyperiaatteita. Suunnitelmassa päällystetyn ajoradan leveys on 6 m. Jalankulun tai pyöräilyn erotteluun autoliikenteestä ei ole tarvetta.

Nähtävilläolo ja muistutukset:

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 9.12.–23.12.2013, jona aikana siitä on jätetty yksi muistutus. Muistutuksessa esitetään muun muassa, että suunnitelmassa esitetyt rakenteet lisäävät hulevesien valumista kadulta alapuoliselle tonteille ja vaikeuttavat kulkua tonteille. Muistuttaja vaatii että kadun pintaa alennetaan hänen tonttinsa kohdalla.

Suunnitteluyksikön laatima vastaus muistutuksiin:

Katusuunnitelma on laadittu nykyisen tilanteen mukaisesti. Kadun linjaus ja tasaus on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman tasapuolisesti kaikkia kadun varren asukkaita ajatellen. Korkeusasemaa ei ole suunniteltu nostettavaksi nykyisestä tilanteesta. Koppelonkadusta on vuodelta 1993 lainvoimainen katusuunnitelma, jota ei ole ainakaan täysin toteutettu. Tuon suunnitelman mukaan kadun pinnan pitäisi olla muistuttajan talon kohdalla nykyistä korkeammalla.

Uuden suunnitelman mukaan katu päällystetään asfaltilla ja varustetaan reunakivillä. Reunakivet estävät kadulla virtaavia pintavesiä valumasta tonteille. Kadun kuivatusta tehostetaan uusilla pintavesikaivoilla. Edellä mainitut toimenpiteet tulevat parantamaan kadun alarinteen puolisten tonttien tilannetta pintavesien valumisen suhteen. Lisäksi kadun itäreunaan, ylärinteen puolelle, rakennetaan salaoja kuivattamaan rinteestä valuvia vesiä. Salaojitus esitetään katusuunnitelman perusteella laadittavassa kadunrakennussuunnitelmassa, joka on yksityiskohtainen rakentamisasiakirja.

Kadun alapuolisille tonteille kulku on maaston vuoksi ollut haastava jo ennen katusuunnitelman laadinta. Korkeusasemaa ei olla tällä suunnitelmalla nostamassa nykytilanteesta. Näin ollen kulku tonteille tulee säilymään nykyisenlaisena. Muistuttajan tontin kohdalla kadun linjaus sijaitsee lähempänä hänen rajaansa kuin vastapuolen.

Muistutuksen jälkeen katusuunnitelmaa tarkasteltiin uudelleen ja todettiin, että sitä voidaan muuttaa muistuttajan kannalta edullisemmaksi ilman, että muutos haittaa muita kadun varren asukkaita.

Katusuunnitelmaa muutettiin seuraavasti:

- linjausta siirrettiin noin 0,3 m itään korttelin 9 tonttien 6 ja 7 ja korttelin 10 tonttien 5 ja 6, kohdalla

- kadun tasausta laskettiin hieman alemmas korttelin 9 tonttien 5, 6 ja 7 ja korttelin 10 tonttien 4, 5 ja 6 kohdalla.

Liite 1Koppelonkadun katusuunnitelma K 2435 007, 27.1.2014    

Oheismateriaali 1Heikki Villan muistutus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättä hyväksyä Koppelonkadun katusuunnitelman K 2435 007, 27.1.2014 ja päättää lisäksi hyväksyä suunnitteluyksikön vastauksen Heikki Villan katusuunnitelmaa koskevaan muistutukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVilla Heikki
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 103
Liite 1:Koppelonkadun katusuunnitelma K 2435 007, 27.1.2014