Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta7305.02.201412

13756-2013 (652)

Sairaalarakennus 5 korjausrakentaminen, hankesuunnitelma

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Sairaalarakennus 5, korjausrakentaminen -hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa esitetään 1. ja 2. kerroksen nyt tyhjillään olevien tilojen uusi käyttö ja koko talon osalta suurimpana yksittäisenä työnä lattioiden kreosootin poisto.

Kilajk § 73

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Kaisa Simula 28.1.2014:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus–vastuualue pyytää lausuntoa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta sairaalarakennus 5 korjausrakentaminen -hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelman laadinnasta on vastannut Kiinteistöliikelaitos yhteistyössä hyvinvointitoimialan ja Strategimen tilojen ohjaus–vastuualueen edustajien kanssa.

Hankkeesta on laadittu tarveselvitys, joka on hyväksytty 6.3.2013 § 31 sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Hankesuunnitelma valmistui 16.10.2013. Kiinteistöliikelaitos lähetti tuolloin Sairaalarakennus 5 hankesuunnitelman Strateginen tilojen ohjaus-vastuualueelle jatkotoimenpiteitä varten. Siitä kun hankesuunnitelma on hyväksytty ja päätös on lainvoimainen, tulee suunnittelulle kilpailutuksineen varata kuusi kuukautta, urakkalaskentaan päätöksentekoineen kaksi kuukautta, eli yhteensä kahdeksan kuukautta. Vaikka hankesuunnitelma hyväksyttäisiin maaliskuun valtuustossa, voi rakentaminen aikaisintaan alkaa joulukuussa. Tästä johtuen tämän vuoden rahoitusta ei tulla käyttämään kokonaisuudessaan.

Hankesuunnitelman mukaan Mäntymäen sairaalarakennus 5:n ensimmäiseen kerrokseen siirtyy Kurjenmäen sairaalarakennus 33:sta psykologiyksikkö ja toiseen kerrokseen Eskelin toimitalosta lasten ja nuorten psykiatrinen poliklinikka.

Ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen sijoitettavaksi ehdotettujen toimintojen tilat (lasten ja nuorten psykiatrian poliklinikoiden ja psykologiyksikön tilat) eivät vastaa toiminnalle asetettuja vaatimuksia.

Kolmanteen ja neljänteen kerrokseen ei tule toiminnallisia muutoksia. Rakennuksen kolmannessa kerroksessa toimii tällä hetkellä psykiatrian päiväyksikkö A5, lisäksi kerroksessa on työhuoneita muun avohoitopsykiatrian työntekijöille sekä toimintaterapialle. Rakennuksen neljännessä kerroksessa toimii psykiatrian toimintaterapiayksikkö.

Tällä toimenpiteellä saadaan keskitettyä psykiatriset toiminnot samaan paikkaan, sekä saavutetaan synergiaetuja eri osastojen välillä. Rakennus 33 kuuluu Kurjenmäen sairaala-alueen kehittämissuunnitelmaan ja siellä työskenteleville pitäisi löytää uudet tilat jossain vaiheessa.

Lasten ja nuorten psykiatrian poliklinikkatoiminnan sijoittaminen muun psykiatrisen toiminnan yhteyteen kaupunginsairaala-alueille on vuonna 2006 julkaistun terveydenhuollon toiminnasta tehdyn toiminta- ja tilasuunnitelma vuoteen 2015 mukainen.

Hanke on valtuuston 2.12.2013 hyväksymän vuoden 2014 talousarviossa. Toteutettavaksi hanke on merkitty 2014-2015.

Tavoitehintakustannuslaskennan mukaiset perustamiskustannukset ovat noin 3,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) laskettuna hintatasossa Haahtela indeksi 8/2013. Hyvinvointitoimialan arvioitu vuosivuokra 3120 htm 2 tiloista on 470 000€/v.

Töiden alkaessa tavoitehinta tulee tarkistaa aloitusajankohdan indeksitasoon.

Oheismateriaali 1Sairaalarakennus 5 korjausrakentaminen, hankesuunnitelma

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus –vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Sairaalarakennus 5 korjausrakentaminen hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus