Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta5829.01.20141

14261-2013 (112)

Oikaisuvaatimus palvelupäällikön työsopimussuhteisen vakanssin täyttämisestä tehdystä päätöksestä

Tiivistelmä: -

Kilajk § 58

Konsernihallinto, lakimies Pauliina Ahlas 28.1.2014:

Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja on päätöspöytäkirjallaan 14.1.2014 § 2 päättänyt palvelupäällikön työsopimussuhteisen vakanssin 409523 täyttämisestä. Mira Järvinen on tehnyt päätöksestä 27.1.2014 päivätyn oikaisuvaatimuksen, joka on saapunut Turun kaupungille 28.1.2014.

Järvinen vaatii oikaisuvaatimuksessaan, että toimialajohtajan 14.1.2014 § 2 kohdalla tekemä päätös oikaistaan kumoamalla päätös ja keskeyttämällä kaikilta osin päätöksen täytäntöönpanoon liittyvät toimenpiteet, sekä palauttamalla takaisin valmisteluun ja tekemällä uusi päätös asiasta sen jälkeen, kun haastatteluun kutsutuille on varattu tosiasiallinen mahdollisuus osallistua haastatteluun.

Perusteluinaan Järvinen esittää, että haastattelukutsu on toimitettu hänelle 8.1.2014. Haastattelu esitettiin pidettäväksi heti seuraavana päivänä eli 9.1.2014. Haastattelukutsu oli ohjautunut Järvisen sähköpostin roskapostikansioon, josta hän löysi sen sattumalta 13.1.2014. Hän oli välittömästi viestin löydettyään ollut yhteydessä viestin lähettäjään, joka oli tuolloin kuitenkin koulutuksessa, eikä saanut viestiä. Rekrytoinnista tehtiin päätös 14.1.2014, ja se lähetettiin asianosaisille tiedoksi sähköpostilla 15.1. Samana päivänä haastattelukutsun lähettäjä oli yhteydessä Järviseen myös siitä, että haastattelut on pidetty ja päätös vakanssin täyttämisestä tehty.

Järvinen katsoo, että haastattelukutsua ei esitetty asianmukaisella tavalla, ja lisäksi haastatteluun saapumiseen varattu aika oli kohtuuttoman lyhyt. Järvisen mukaan kaupungin olisi tullut varmistaa, että kaikki haastatteluun valitut saavat haastattelukutsun tietoonsa. Järvinen katsoo myös, että hänet olisi tullut yrittää tavoittaa esimerkiksi puhelimitse, kun ilmeni, että hän ei ollut vastannut sähköpostiviestiin ehdotettuun haastatteluajankohtaan mennessä. Järvinen katsoo, että epäasianmukaisesti hoidettu rekrytointiprosessi on saattanut vaikuttaa valintapäätöksen sisältöön.

Oikaisuvaatimuksen arviointia

Turun kaupungin rekrytointioppaassa (Khhal 14.1.2013 § 17) on todettu, että Turun kaupunki käyttää rekrytoinnissa sähköistä Kuntarekry-järjestelmää. Oppaassa todetaan myös, että rekrytointiprosessiin liittyvät viestit, mm. haastattelukutsut, lähetetään sähköisesti hakijoille.

Työnhakulomakkeessa on pyydetty hakijan sähköpostiosoitetta. Lomakkeessa Järvinen on täyttänyt myös kohdan, jossa hän antaa suostumuksensa sille, että rekrytointipäätöksen saa lähettää hänelle sähköisessä muodossa, ja vakuuttaa lisäksi tarkistaneensa, että sähköpostiosoitteensa on kirjoitettu oikein.

Kaupunki on toimittanut haastattelukutsun Järvisen hakulomakkeessa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Riidatonta on, että viesti on saapunut perille. Kaupungilla ei ole ollut syytä olettaa, että Järviselle lähetetty sähköpostiviesti päätyisi sähköpostin roskapostikansioon. On totta, että haastattelua on ehdotettu suoritettavaksi nopealla aikataululla eli haastattelukutsun lähettämistä seuraavana päivänä. Kutsussa oli kuitenkin vain ehdotettu kyseistä päivää, eli jos Järvinen olisi ollut yhteydessä kaupunkiin haastattelukutsun saatuaan, olisi ollut mahdollista järjestää haastattelu myöhemminkin. Sähköpostin lähettämispäivästä siihen, kun Järvinen viestin löysi, kului kuitenkin useampia päiviä. Järvinen ei viestin löydettyään ja sen jälkeen, kun ei ole tavoittanut sähköpostin lähettäjää, ole ollut yhteydessä esimerkiksi työpaikkailmoituksessa ilmoitettuun yhteyshenkilöön.

Tässä rekrytoinnissa pyrittiin toimimaan mahdollisimman nopeasti, koska kyseisen palvelupäällikön toimi olisi saatava täytettyä mahdollisimman nopeasti.

Rekrytointiprosessia ei näin ollen ole hoidettu epäasianmukaisesti, ja valittu henkilö täyttää kelpoisuusvaatimukset ja on kokemukseltaan soveltuva kyseiseen toimeen.

Näillä perustein kaupunki katsoo, että Järvisen esittämä oikaisuvaatimus ei anna aihetta toimenpiteisiin. Päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä eikä sen sisältö ole muutenkaan lainvastainen.

Oheismateriaali 1Oikaisuvaatimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- hylätä Mira Järvisen oikaisuvaatimuksen esittelytekstissä mainituin perustein; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMuut hakijat
tiedJärvinen Mira