Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta4729.01.201418

13763-2012 (664, 044, 665)

Impivaaran liikuntakeskuksen yleissuunnitelma

Tiivistelmä:

Impivaaran liikuntakeskus on tärkeä osa kaupungin kattavaa liikuntapaikkaverkostoa. Se muodostaa monipuolisen liikuntapaikkakokonaisuuden, jonka toiminnot palvelevat kaupungin laajuisesti niin eri urheiluseuroja ja -lajeja kuin koululaisia ja vapaa-ajanliikkujia. Liikuntapalveluiden liikuntapaikkayksikkö on tehnyt alueen tarpeista laajan käyttäjäkyselyn, joka oli lähtökohta suunnitelman laadinnassa. Yleissuunnitelmaan sisältyy: 1) alueen lounaisosan suunnitelma, joka esitetään hyväksyttäväksi MRA 46 §:n mukaisena suunnitelmana, 2) laajemman alueen ideasuunnitelma ja 3) raportti alueen nykytilasta ja kehittämistarpeista.

Kilajk § 47

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö maisemasuunnittelija Matti Nikoskelainen 29.11.2013:

Kaerlan kaupunginosaan, Impivaaran liikuntakeskukseen on laadittu yleissuunnitelma. Suunnittelualue kattaa noin 75 ha:n alueen, joka pitää sisällään Impivaaran liikuntakeskuksen alueen ympäristöineen. Alueen ongelmina ovat nykyisellään heikot liikennejärjestelyt ja osittain jäsentymättömät pysäköintipaikat. Myös alueen toiminnalliset osat mm. hallien ympäristö on visuaaliselta ilmeeltään epäsiisti.

Yleissuunnitelman tavoitteena on kehittää alueesta monipuolisempaa ja käyttäjiä paremmin palvelevaa viihtyisää kokonaisuutta. Suunnittelun painopiste on liikuntakeskuksen lounaisosassa olevilla alueilla, jonne on keskittynyt jo ennestään suuri osa rakennetuista toiminnoista. Alueen ympärivuotista käyttöä parannetaan mm. uusilla toiminnoilla ja latuverkostoa kehittämällä.

Nykyisiä aktiviteetteja tukemaan ja tarjontaa laajentamaan on alueelle sijoitettu uusina toimintoina mm. seikkailumaa, ulkokuntoilualue, uusia pallopelikenttiä, juoksusuora ja huoltoa palvelevia rakenteita. Kerhotilat, huoltorakennukset ja niihin rinnastettavat toiminnot on suunnitelmassa esitetty ideatasolla.

Suunnitelmat olivat nähtävillä 5.8. – 19.8.2013. Lisäksi alueella vaikuttaville toimijoille lähetettiin lausuntopyyntö suunnitelmaluonnoksesta. Nähtävänä oloaikana suunnitelmaan tuli yksi muistutus ja kolme lausuntoa.  

Irja K. Liukkonen, muistutus. Muistutus koskee muistuttajan vuokraoikeutta osoitteessa Jukolantie 13, joka sijaitsee voimassa olevan asemakaavan mukaan Kekkurinpuistossa ja on liikuntakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Muistutus ei aiheuta toimenpiteitä, sillä yleissuunnitelmassa ei ole esitetty muutoksia kyseiselle alueen osalle.

Jukupark Oy, Hannu Hellman, lausunto. Lausunnossa pyydetään huomioimaan caravan- ja matkailuautoille tarkoitetut pysäköintipaikat sekä opastus uimahallin P-alueelta liikunta-alueelle ja JukuParkiin. Lausunto ei aiheuta toimenpiteitä, sillä yleissuunnitelmassa ei ole tarkoituksenmukaista käsitellä muistutuksessa esitettyjä yksityiskohtia. Yleissuunnitelma ei aseta esteitä niiden toteuttamiselle erillisen suunnittelun kautta.

Arcus ry, Mika Savola, lausunto. Lausunnossa pyydetään jousiammuntaradan ampumalinjan laajentamista, ratapintojen uusimista, radan aitaamista turvallisuussyistä, rataa ympäröivän ojaverkoston kunnostamista ja parkkipaikan laajentamista. Lausunnossa esitettyjen turvallisuussyiden vuoksi päädyttiin korjaamaan suunnitelmaa siten, että nykyistä jousiammuntalinjaa laajennetaan ja suoristetaan sekä ympäröivää ulkoilureittiä linjataan entistä kauemmaksi jousiammuntaradasta. Muut lausunnossa esitetyt asiat on suunnitelmassa jo huomioitu toisella tavalla tai ne eivät olleet suunnitelman sisältöön kuuluvia.

Fingrid Oyj, Tina Nordström, lausunto. Lausunnon jättämiselle pyydettiin lisäaikaa yksi kuukausi loma-aikaan vedoten ja lausunto vastaanotettiin noin pariviikkoa alkuperäistä määräaikaa myöhemmin. Lausunnossa perusteltiin tarvittavia muutoksia alueen halki kulkevan 2x110 kV ilmajohdon vuoksi. Muutokset koskivat lähinnä uusittujen korkeajännitemastojen maadoitusten ja johtoalueen varoalueita. Niiden  osalta suunnitelmaan tehtiin tarkennuksia.

Tehdyt muutokset eivät ole vaikuttaneet alueen käytön periaatteisiin, joten ne eivät aiheuttaneet tarvetta asettaa suunnitelmaa uudelleen nähtäville.

Impivaaran liikuntakeskukseen suunniteltujen toimenpiteiden kustannusarvio on 1,26 M€, kustannusarvio ei sisällä arvonlisäveroa. Kustannusarvio sisältää sekä MRA 46 §:n mukaisena suunnitelmana että ideasuunnitelmana käsiteltävät suunnitelma-alueet.

Liite 1Toiminnallisen osan yleissuunnitelma W 7597 027

Liite 2Laajemman alueen ideasuunnitelmatasoinen yleissuunnitelma W 7597 026

Oheismateriaali 1Impivaaran liikuntakeskuksen yleissuunnitelma, raportti

Oheismateriaali 2Muistutus, Irja K. Liukkonen

Oheismateriaali 3Lausunto, Jukupark Oy

Oheismateriaali 4Lausunto, Arcus Ry

Oheismateriaali 5Lausunto Fingrid Oyj

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä suunnitelmapiirustuksen W 7597 027 puistoalueiden osalta MRA:n 46 §:n mukaisena yleisen alueen suunnitelmana ja suunnitelmapiirustuksen W 7597 026 ideasuunnitelmana alueen jatkosuunnittelun pohjaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedArcus ry
tiedFingrid Oyj
tiedVesipuisto Jukupark Turku
aoLiukkonen Irja
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 47
Liite 1:Toiminnallisen osan yleissuunnitelma W 7597 027
Liite 2:Laajemman alueen ideasuunnitelmatasoinen yleissuunnitelma W 7597 026