KAUPPAHALLIN JÄRJESTYSSÄÄNTÖ (luonnos 26.9.2013)

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan vahvistama ___. ___.2013 §

 

1 §

 

Turun kaupungin Kauppahallissa harjoitettavassa elinkeinotoiminnassa on noudatettava lakien, asetusten ja kunnallisten säännösten ohella tätä järjestyssääntöä sekä halliviranomaisten Vuokranantajan ohjeita ja määräyksiä. Tarkastusten toimittamista varten on viranomaisille varattava pääsy myynti- ja varastotiloihin.

 

2 §

 

Kauppahallissa ja sen alueella, johon kuuluu itse hallirakennus, sen kellarit ja muut varastosuojat sekä pihat, on noudatettava hyvää järjestystä, siisteyttä ja hyviä tapoja. Kauppahalli ja sen alue niiltä osin, joihin yleisöllä on vapaa pääsy, on julkinen paikka.

 

Väkijuomien tai muiden päihdyttävien ja huumaavien aineiden nauttiminen, asiaton oleskelu, kerjääminen ja luvaton kaupustelu on kielletty. Alkoholijuomien nauttiminen on kuitenkin sallittu anniskeluoikeudet omaavassa ravintolatilassa.

 

3 §

 

Myyntiaikaan nähden noudatetaan vähittäiskaupan sekä parturi- ja kampaamoliikkeen aukioloajoista annettua lakia (945/2009).

 

Kauppahalli on avoinna arkisin klo 8.00 – 18.00 ja lauantaisin klo 8.00 – 16.00. Sunnuntaisin kauppahalli on suljettu. Kauppahallissa toimivien myymälöiden ja ravintoloiden tulee olla avoinna arkisin klo 10.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-16.00 lukuun ottamatta museomyymäläpaikkoja nrot 1100, 1102 ja 1126, joiden osalta vuokralaisen tulee antaa erillinen sitoumus noudattamastaan aukioloajasta.

 

Vuokralaisella on yritystoiminnassaan oikeus käyttää Kauppahallin tiloja Kauppahallin isännän ohjeistamien aikojen puitteissa.

 

4 §

 

Kauppahallin myyntipaikat ryhmitetään erilaisiin myyntiryhmiin, jotka Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvistaa.

 

Myyntipaikoissa saa myydä ainoastaan niissä myytäviksi sallittuja tuotteita, kuten siitä on erikseen määrätty.

 

5 §

 

Myytävät tuotteet on pyrittävä tuomaan halliin kantamalla tai keveillä kuljetusrattailla ja ainoastaan tarkoitukseen määrätyistä ovista. Raskaita ja tilaa ottavia tavaroita ei saa kuljetella hallin yleisenä aukioloaikana.

 

Tavaroiden purkaminen ja pakkaaminen on suoritettava varastosuojissa tai tarkoitukseen osoitetulla paikalla. Vuokralainen vastaa Kauppahalliin tuotavien tuotteiden kuljetusvälineiden poistamisesta kiinteistöltä.

 

6 §

 

Myyntipaikat ja varastosuojat on pidettävä moitteettomassa kunnossa ja puhtaana. Puhdistus on toimitettava siten, että pölyämistä vältetään eikä puhdistusta saa toimittaa hallin yleisenä aukioloaikana. Elintarvikkeiden valmistuksessa ja käsittelyssä käytettävät koneet, työvälineet, laitteet ja muu kalusto on riittävän usein huolellisesti puhdistettava. Myyntipaikoissa tai varastosuojissa ei saa säilyttää pilaantuneita tuotteita eikä pakkauksessa tai muussa käsittelyssä syntyneitä jätteitä, vaan ne on kuljetettava sitä varten varattuihin säiliöihin.

 

7 §

 

Myyntipaikan sisustuksen ja vahvistetun mallin mukaisen nimikilven hankkii kustannuksellaan vuokralainen, jonka on myös kustannettava haluamansa muutostyöt ja korjaukset. Kaikkiin muutos- ja korjaustöihin on etukäteen saatava Kauppahallin isännän lupa.

 

Myyntipaikan sisustuksessa tulee noudattaa vuokranantajan antamia ohjeita.

 

Myyntipaikkojen sulkeminen tulee tehdä Vuokranantajan hyväksymää rullainlaitetta käyttäen. Erilaiset irtokankaat, muovit tms. ovat kiellettyjä.

 

8 §

 

Kauppahallin lämmityksestä ja yleisvalaistuksesta sekä tuuletuksesta ja puhtaanapidosta huolehtii vuokranantaja.

 

Myyntipaikan sähkön kulutuksesta vastaa vuokralainen tekemänsä sähkösopimuksen mukaan.

 

Yleissiivous toimitetaan vähintään kerran vuodessa Vuokranantajan määräämänä aikana, jolloin myös vuokralaisen on perusteellisesti puhdistettava myyntipaikkansa. Yleissiivouksen aikana halli pidetään suljettuna.

 

9 §

 

Mainostaminen myyntipaikkojen ulkopuolella on kielletty, mutta juhlakoristelu mahdollisine valaistuksineen on sallittu myyntiryhmittäin Kauppahallin isännän luvalla.

 

Myytävät tuotteet eivät saa tulla myyntipaikan ulkopuolelle 50 cm enempää ja ne eivät saa olla kiinteästi lattialla, jolloin käytävän siistiminen vaikeutuu.

 

10 §

 

Vuokralainen on velvollinen alistumaan niihin toimenpiteisiin, jotka vuokra-aikana mahdollisesti käyvät tarpeellisiksi Kauppahallin korjaus- tms. töiden tai järjestelyjen takia. Vuokranantaja suorittaa vuokrahyvitystä voimassa olevan vuosivuokran mukaan ao. vuokralaisille koko korjausajalta siinä tapauksessa, että korjaus kestää enemmän kuin 14 vuorokautta.

 

Em. vuokrahyvitys ei koske kauppahallikiinteistön korjausrakentamishanketta, jonka hankesuunnitelman kaupunginhallitus hyväksyi 7.5.2012 § 232.

 

11 §

 

Löytötavarat on jätettävä Kauppahallin isännän tai hänen määräämänsä haltuun.

 

12 §

 

Kauppahallissa harjoitettavaa toimintaa ja järjestysääntöjen noudattamista valvoo Kauppahallin isäntä.

 

Kauppahallin järjestyksenvalvonnan järjestämisestä vastaa Vuokranantaja.

 

         13 §

 

Tällä järjestyssäännöllä kumotaan kiinteistölautakunnan 28.11.2001 § 650 vahvistama kauppahallin järjestyssääntö.

 

 

KAUPPAHALLISSA MYYTÄVIKSI SALLITTAVAT TUOTTEET

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan vahvistamat __.__.2013 §

 

Kahvio:

 

Kahvi, tee, kaakao ja muiden virvokkeiden tarjoilu, leivinvalmisteet ja konditoriatuotteet sekä valmiit voileivät.

 

Kalamyyntipaikat:

 

Tuore, suolattu, paistettu ja savustettu kala, lipeäkala, kalajalosteet, kalanmäti, äyriäiset, alan säilykkeet, einekset ja alan jalostustuotteet sekä linnut ja riista.

 

Kukkamyyntipaikat:

 

Kukat, kukkalaitteet, taimet, hermeettisesti pakattu multa ja lannoitteet.

 

Leipätuotemyyntipaikat:

 

Leipä- ja leivinvalmisteet ja muut konditoriatuotteet, voi, margariini ja muut ravintorasvat sekä juusto valmiissa vähittäismyyntipäällyksessä jäähdytetystä myyntilaitteesta.

 

Liha- ja leikkelemyyntipaikat:

 

Tuore ja suolattu liha, veri, elimet, lihajalosteet, makkara- ja kokolihavalmisteet, alan säilykkeet, einekset ja alan jalostustuotteet sekä linnut ja riista.

 

Meijerituotemyyntipaikat:

 

Juusto, voi, margariini ja muut ravintorasvat, hapan kerma, munat, alan säilykkeet.

 

Siirtomaatavaramyyntipaikat:

 

Pilaantuviin ja helposti pilaantuviin kuulumattomat elintarvikkeet valmiissa vähittäismyyntipäällyksissä, makeiset, tuoreet ja kuivatut hedelmät. tupakka ja tulitikut.

 

Valmisruokamyyntipaikat:

 

Vuokranantajan hyväksymät valmisruuat, jotka on valmistettu terveysviranomaisten hyväksymissä tiloissa.

 

Vihannesmyyntipaikat:

 

Vihannekset, kasvikset, juurekset, marjat, tuoreet hedelmät, sienet ja alan säilykkeet.

 

Viljatuotemyyntipaikat:

 

Jauhot, ryynit, herneet, maltaat, makaronit.

 

Muut erikoistuotteet ja erikoistuotemyyntipaikat:

 

Myyntiartikkelit hyväksyy Vuokranantaja.

 

Yleistä:

 

Pakasteita saa, mikäli tila sen sallii, myydä kaikissa em. elintarvikkeiden myyntipaikoissa pakkaslaitteesta. Kaikissa myyntipaikoissa saa päätuotteiden lisäksi myydä terveysviranomaisten hyväksymiä alan oheistuotteita, kuitenkin siten, että päätuotteiden osuus on 90 %.

 

Vuokranantaja voi terveysviranomaisten suostumuksella myöntää oikeuden sekä leivän että meijerituotteiden myyntipaikoissa myytäviksi sallittavien tuotteiden myymiseen jompaankumpaan em. myyntiryhmään kuuluvassa myyntipaikassa.