Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

 

Ostaja:

Kiinteistö Oy Hotelli Marina

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin VII kaupunginosan 36 korttelin tontti 1 Tontti on asemakaavassa osoitettu Asuin- ja liikerakennusten korttelialueeksi (AL-1).

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 232/10.9.2010.

 

Kauppahinta:

2.766.798 (kaksimiljoonaa seitsemänsataakuusikymmentäkuusituhatta seitsemänsataayhdeksänkymmentäkahdeksan) euroa

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginvaltuuston päätös 30.8.2010 § 167

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös xx

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa, mikäli kauppakirjassa ei ole toisin mainittu.

 

   1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kaupungin osoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa 1.6.2005 voimaantulleen maanvuokrasopimuksen perusteella ja että tontilla olevat rakennukset ovat ostajan omistuksessa.

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, saantonsa laillistamiskuluista sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta tontin osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistus-

aikojensa mukaisesti.

 

Ostaja ja myyjä purkavat em. maanvuokrasopimuksen päättymään kaupan-tekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran ostajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

3. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

4. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, sillä vuokramies hallitsee aluetta aiemman vuokrasopimuksen nojalla.

 

5. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta, rakennus-

hankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta ja maaperän edellyttämistä hankkeen rakenteellisista ratkaisuista selvittämisestä.

 

6. Rakentamisvelvollisuus

 

Tontilla ei ole lisärakentamisvelvollisuutta.

 

7. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

8. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai

sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden

ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistön omistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Tässä tarkoitetut johdot ja laitteet on sijoitettava siten, että niiden sijoituksesta ja huollosta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ja häiriötä kiinteistönomistajalle tai tämän vuokralaisen toiminnalle. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

9. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

10. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä kiinteistönomistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Lisäksi kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito kuuluu em. laista poiketen kiinteistönomistajalle.

 

11. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten. Naapuri on velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

12. Rakennusten käyttö   

 

Ostaja sitoutuu pitämään tontilla tämän kaupan edeltämän sopijapuolten välisen 31.12.2010 allekirjoitetun esisopimuksen allekirjoitushetkellä olevaa rakennusta pääosin hotellikäytössä tämä kaupan jälkeenkin 1.1.2021 asti. Se, onko ko. rakennus pääosin hotellikäytössä, arvioidaan siten kuin sopijapuolten välisessä 31.12.2010 allekirjoitetussa esisopimuksessa ja edellä on sovittu. Mikäli rakennuksen käyttötarkoitus ja tosiasiallinen käyttö muuttuu kaupanteon jälkeen siten, että rakennusta käytetään pääosin muuhun kuin hotellitoimintaan, sitoutuu ostaja maksamaan kaupungille välittömästi kauppahinnan suuruisen sopimussakon. Mikäli ostaja luovuttaa tontin kolmannelle, ostaja vastaa edelleen sopimussakon maksamisesta, kunnes luovutuksen saaja on antanut kaupungille sitoumuksen siitä, että se vastaa tämän ehdon täyttämisestä kaupungille. Tämä ehto tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin, ennen 1.1.2021 tehtäviin luovutuskirjoihin siten, että ehto on voimassa 1.1.2021 saakka.

 

13. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 7-12 mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

14. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

15. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistölaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

 

 

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.