Kauppakirja (luonnos 28.4.2013)

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Rakennusperinteen Ystävät ry

Y-tunnus 1785939-9

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Puolalanmäen puiston alueella sijaitsevat kaksi rakennusta (rakennustunnus 853-7-9903-0-2 ja 853-7-9903-0-3) ja yksi talousrakennus (rakennustunnus 853-7-9903-0-16), osoitettu kartalla M 177 / 27.5.2013, joka on liitteenä 1.

Kauppahinta:

Kauppahinta on yhteensä neljäkymmentäkolmetuhattakuusisataa (43.600) euroa

 

Kaupan perusteet:

Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

 

1.          Kauppahinta maksetaan yhdessä erässä kolmen vuoden kuluessa tämän kauppakirjan allekirjoituksesta. Ostaja sitoutuu maksamaan kauppahinnan ja kauppahinnalle 1.7.2013 alkaen laskettavan 2 % suuruisen vuotuisen koron.

 

2.          Ostaja saa rakennukset hallintaansa, lukuun ottamatta erillisin huoneen-vuokrasopimuksin kolmansille vuokrattuja tiloja, 1.7.2013 vapaana kiinnityksistä, muista kuin jäljempänä kohdassa 5. ja 7. mainituista rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Rakennuksien omistusoikeus siirtyy Ostajalle kun kauppahinta ja siitä määrätty korko on suoritettu kokonaisuudessaan Myyjälle. Myyjä siirtää em. tiloja koskevat vuokrasopimukset Ostajalle kaupan kohteen omistusoikeuden siirtyessä. Em. tiloja koskevat vuokrasopimukset saatava tuotto, kuten oikeus vuokratuloihin, siirtyy ostajalle omistusoikeuden siirtymiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien.

 

3.          Kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat hallinta-aikojensa osalta. Ostaja vastaa kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista 1.7.2013 alkaen.

 

4.Ostaja on tietoinen, että rakennukset sijaitsevat osittain 3.7.1897 ja osittain 21.9.1901 vahvistetun asemakaavan mukaista aluetta, joiden rakennustapaa määrittelee kulloinkin voimassa oleva Rakennusjärjestys. Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaava 2020:ssa, vuokra-alue on osoitettu virkistysalueeksi (V).

 

Ostaja on tietoinen, että alueella on käynnissä asemakaavanmuutos ”Puolalanmäki” (24/2012), jonka tarkoituksena on muun muassa saattaa asemakaava ajan tasalle suojelun osalta.

 

5.Ostaja on tarkastanut ennen kaupasta päättämistä kaupan kohteet ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin. Ostaja on todennut kaupan kohteiden vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta. Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin ne ovat luovutushetkellä.

 

6.Myyjä antaa suostumuksensa rakennuksissa olevien sähköliittymien siirtämiseksi vuokramiehen nimiin ilman erillistä korvausta. Oikeus siirtyy samalla hetkellä kun rakennusten hallinta siirtyy. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta energialaitokselle.

 

Vesi- ja viemäröintijohdot alueelle toteutetaan Myyjän toimesta. Liittymismaksuista vastaa Ostaja. Ostajalta peritään liittämisestä liittämishetkellä voimassa olevan taksan mukaiset liittymismaksut ennen rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

7.Ostaja on kaupan jälkeen velvollinen korvauksetta sallimaan myyjän tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Ostajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

8.Ostaja on velvollinen kustannuksellaan pitämään kunnossa kaupankohteena olevat rakennukset. Ostajan tulee korjaamisessa kuulla Turun Museokeskusta. Museokeskuksen mahdollisesti edellyttämät arkeologiset kaivaukset on tehtävä ennen toimenpiteisiin ryhtymistä.

 

Turun Museokeskuksen 12.9.2012 antaman lausunnon rakennukset ovat sekä kulttuuri- että rakennushistoriallisesti erittäin arvokkaat. Turun museokeskuksen vuonna 2002 laatimassa suojelutavoitelistauksessa ne ovat saaneet kaikkein korkeimman suojelustatuksen (SR5).

 

9.Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään myyjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen liitteenä 1 olevalla kartalla M 47 / 27.2.2013 osoitetusta 1167 m2 alueesta, joka on osa myyjän omistaman Puolalanmäen puiston aluetta. Sopimus tehdään 1.7.2013 mennessä olemaan voimassa 31.12.2063 asti 3.000,00 euron perusvuosivuokrasta ja muutoin erillisen vuokrasopimuksen ehtojen (mm. indeksiehto) mukaisesti. Vuokrasopimusluonnos on liitteenä 2.

 

10.Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11.Tähän kauppaan ei sisälly muuta irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Turussa ____ päivänä ____________kuuta 2013

 

TURUN KAUPUNKI

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

   Rakennusperinteen Ystävät Ry

 

Todistavat: