Maankäyttösopimus

 

Osapuolet

Kiinteistö Oy Turun Jungmanninkatu 2   (jäljempänä Kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 1557266-9

Itäinen Rantakatu 72

20810 Turku

 

Turun kaupunki       (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

Sopimuksen perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Sopimuksen ehdot:

V kaupunginosan korttelia 4 koskevan 15.10.2011 päivätyn asemakaavaehdotuksen joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja tontin V-4-53 ja määräalan 5-4-52-M502 omistaja Kiinteistö Oy Turun Jungmanninkatu 2 seu­raa­vaan sopi­muk­sen:

 

1.Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kolmensadanyhdeksänkymmenenkuudentuhannen (396.000) euron suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 3 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontilla V-4-52 asemakaavanmuutoksessa osoitetulle AK-2 rakennusalalle merkitään ensimmäinen uudisrakennus.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa sopimuskorvaus kokonaan tai osittain ennen edellä mainittua eräpäivää.

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 396.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

3.Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

4.Katualueen luovutus

 

Kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille korvauksetta noin 914 m2:n suuruisen alueen määräalasta V-4-52-M502. Alue on osoitettu 15.10.2011 päivätyssä V kaupunginosan asemakaavaehdotuksessa Jungmanninkadun katualueen osaksi.

 

Katualueen omistusoikeus siirtyy kaupungille tämän sopimuksen voimaan tullessa ja hallintaoikeus 1.1.2018.

 

5.Maaperän saastuminen

 

Kiinteistönomistaja puhdistaa maaperän tasoon, jota tässä maankäyttösopimuksessa yksilöidyn asemakaavan mukainen käyttötarkoitus viranomaisten mukaan edellyttää.

 

Mikäli kiinteistönomistaja ei ole täyttänyt tässä tarkoitettua velvollisuutta ennen rakennustöiden aloittamista, kaupungilla on oikeus tutkia ja puhdistaa pilaantunut alue kiinteistönomistajan lukuun ympäristöviranomaisten antamien päätösten mukaisesti ja periä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset kiinteistönomistajalta.

 

6.Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7.Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

8.Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.