KAUPPAKIRJA (luonnos 28.9.2012)

 

Myyjä:

Turun kaupunki

y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Lemon Kartano Oy

y-tunnus: 1624098-1

 

Kaupan kohde:

1) Kaarinan kaupungin Piispanristin kaupunginosan korttelin 3900 tontti 1 (202-3-3900-1), osoitettu kratalla M 98 / 16.3.2011. Tontin pinta-ala on 126732 m2. Tontti on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä RM. Alue on tarkoitettu kurssi-, majoitus- ja ravitsemustoimintaa palvelevia rakennuksia varten.

 

2) Noin 1,2 hehtaarin suuruinen määräala (2 palstaa) Kaarinan kaupungin Alalemon kylän tilasta Alalemo RN:o 1:47 (202-402-1-479. Määräalan rajat on osoitettu kauppakirjan liitteenä olevalla kartalla M 225 / 6.9.2011. Määräala on voimassa olevassa asemakaavassa osa venesatamaksi kaavamerkinnällä LV osoitettua aluetta sekä kaavamerkinnällä SM osoitettu muinaismuistolain (295/63) rauhoittama kiinteä muinaisjäännös.

 

Kaupan kohteella sijaitsevat rakennukset omistaa 31.10.2011 tehdyn, Varsinais-Suomen Kansallissäätiön ja Lemon Golf Oy:n välisen kaupan perusteella Ostaja (Lemon Golf Oy on 23.5.2012 rekisteröidyn yhtiöjärjestyksen muutoksen myötä muuttanut nimensä Lemon Kartano Oy:ksi). Osa rakennuksista on suojeltu asemakaavamerkinnällä sr, jolla osoitettua rakennusta ei saa purkaa. Korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen historiallisesti arvokas luonne säilyy.

 

Kauppahinta:

Yhdeksänsataa tuhatta (900.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2012 § ___

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kaupantekotilaisuudessa ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

   2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteet heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Turun kaupunki on 28.4.1998 allekirjoitetulla maanvuokrasopimuksella vuokrannut kaupan kohteen 31.12.2048 saakka Varsinais-Suomen Kansallissäätiölle. Varsinais-Suomen Kansallissäätiö on 31.10.2011 tehdyllä kaupalla siirtänyt vuokraoikeutensa Ostajalle (Lemon Golf Oy on 23.5.2012 rekisteröidyn yhtiöjärjestyksen muutoksen myötä muuttanut nimensä Lemon Kartano Oy:ksi). Ostajan tullessa tämän kauppakirjan allekirjoituksin tontin omistajaksi, sovittaan em. vuokrasopimus puretuksi kaupantekopäivänä ja todetaan, että kaupan kohteena olevat alueet tulevat Ostajan hallintaan. Ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

   3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Kaupan kohteisiin ei kohdistu kiinteistörekisteriotteelta ilmenemättömiä rasitteita tai käyttöoikeuden rajoituksia.

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan tonttiin 202-3-3900-1 kohdistuu vuokraoikeus sekä rakennusta koskevan oikeuden kirjaus Varsinais-Suomen Kansallissäätiölle.

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu muita lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

   4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa Myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti kuitenkin niin, että kaupan kohteesta saatava tuotto, kuten oikeus vuokratuloihin, siirtyy ostajalle omistusoikeuden siirtymiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien. Kiinteistön hoito- ja ylläpitokustannuksista vastaa omistusoikeuden siirtymisen jälkeen koko kiinteistön osalta Ostaja.

 

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

   5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut:

- kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartat ja –määräykset).

 

Ostaja on tietoinen että asemakaavassa SM-merkinnällä osoitettu alue on muinaismuistolain rauhoittama kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen, muuttaminen ja muu siihen kajoaminen on kielletty.

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

- lainhuutotodistus __.__.2012

- rasitustodistus __.__.2012

- kiinteistörekisterin ote __.__.2012.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

- asemakaavakartat ja –määräykset.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

   6. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perusta­mistavan va­lin­nas­ta, rakennus-hankkeen suunnitteluun liitty­vien maa­perätutkimusten suorittamisesta ja maaperän edel­lyttämistä hankkeen rakenteellisista ratkai­suista sekä maanalaisten johtojen ja putkien sijainnin selvittämisestä.

 

   7. Asemakaavamuutoksen hakeminen ja rakentamisvelvollisuus

 

Ostajan on tarkoitus kaavoittaa ostettava alue tulevan golfkentän toimintakeskukseksi mahdollisine klubi-, majoitus-, huolto- satama- ja ravintolatiloiksi sekä loma- ja asuntokäyttötarkoitukseen tulevia tiloja varten.

 

Ostaja ja Myyjä hakevat omistamilleen asemakaavoitetuille alueille golfkentän rakentamisen edellyttämää asemakaavan muutosta yhteisellä hakemuksella välittömästi ja kuitenkin viimeistään kuuden (6) kuukauden kuluessa tämän kauppakirjan allekirjoittamisesta.

 

Kaupan kohteelle, ja tämän kauppakirjan kanssa yhtä aikaa Lemon Golf Oy:n kanssa allekirjoitettavan erillisen maanvuokrasopimuksen alueille, on rakennettava hyväksyttyjen piirustusten mukaisesti täysimittainen 18-reikäinen golfkenttä vähintään neljän (4) vuoden kuluessa asemakaavamuutoksen voimaantulosta lukien siten, että toimivaltainen lupaviranomainen voi suorittaa käyttöönottokatselmuksen mainittuun määräaikaan mennessä.

 

   8. Kiinteistön luovuttaminen kolmannelle ja kauppakirjaehtojen siirtäminen

 

Mikäli nyt kaupan kohteena oleva kiinteistö tai sen hallintaan oikeuttavat osakkeet luovutetaan kolmannelle kohdassa 7. mainitun golfkentän rakentamisvelvoitteen täyttämistä varten, tulee luovutuskirjaan ottaa ehto, jolla luovutuksensaaja sitoutuu rakentamaan rakentamisvelvoitteen sekä muiden tämän kauppakirjan ehtojen mukaisesti golfkentän sekä ehto, jolla rakentamisvelvollisuuden laiminlyönnistä seuraava sopimussakko maksetaan Turun kaupungille.

 

Ostaja on velvollinen antamaan tiedoksi Turun kaupungille em. luovutuskirjan.

 

Selvyyden vuoksi todetaan, ettei golfkentän rakentamisvelvollisuutta koskevaa ehtoa ole velvollisuutta sisällyttää sellaisten kaupan kohteena olevan kiinteistön osien tai tällaisten osien hallintaan oikeuttavien osakkeiden luovutukseen, joilla hallitaan asemakaavassa osoitettuja, muuhun kuin golftoimintaan kuuluvia alueita.

 

Ostaja kuitenkin vastaa, ellei Turun Kaupungin kanssa erikseen toisin sovita, edelleen viimekädessä Turun kaupunkiin nähden kaikista tämän kauppakirjaehtojen mukaisista velvoitteista, mikäli luovuttaa kiinteistön tai sen hallintaan oikeuttavia osakkeita osittain tai kokonaan kolmannelle.

 

   9. Sopimussakko

 

Mikäli Ostaja ei ole täyttänyt edellä 7. kohdassa mainittua yhteistä asemakaavamuutoksen hakuvelvoitetta tai rakentamisvelvoitettaan, Ostaja on velvollinen suorittamaan sopimussakkona asemakaavan muutoksella tai poikkeamisluvalla saadusta asuinrakennusoikeuden lisäykses(nykyisen kaavan salliman ____ m2 ylittävältä osuudelta) 15 euroa/k-m2/vuosi. Korvausta peritään enintään kuuden (6) vuoden ajalta sen jälkeen kun kentän rakentamiseen varattu neljän (4) vuoden aika on täyttynyt. Kaupunki voi perustellusta syystä myöntää (esim. yleinen kysyntätilanne) jatkoaikaa edellä esitettyyn määräaikaan.

 

   10. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yh­teydes­sä tehty eri sopi­musta­kaan.

 

11. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että kaupan kohde on maanvuokrasopimuksen nojalla ollut 1.7.1998 alkaen Varsinais-Suomen Kansallissäätiön käytössä. Myyjän taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

12. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Tämän kauppakirjan voimaantullessa päättyy 28.4.1998 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen mukainen maanvuokran maksuvelvollisuus edellytyksellä, että maanvuokrat on maksettu kaupungin tilille kaupantekopäivään asti.

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset Ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan kiinteistöön. Samoin Ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

   13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta joh­tuvat eri­mielisyydet ja riidanalaiset kor­vaus- ja sopi­mus­sakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappa­letta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julki­selle kaupanvah­vistajalle.

 

Turussa __. päivänä ____kuuta 2012

 

Myyjä

 

Ostaja

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus