Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta44703.10.20123

5562-2012 (024)

Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy:n vahingonkorvausvaatimus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 447

Hallintopalvelut, Eeva Erkamo-Aalto 21.9.2012:

Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy:n auto (BHZ-804) vaurioitui 13.3.2012 Satakunnantiellä, kun kadun varressa ollut valaisinpylväs kaatui sen päälle. Valaisinpylvään on todettu olleen ruostunut sisäpuolelta, minkä johdosta sitä ei voinut havaita ulkopuolelta maalipinnan ollessa ehjä. Valaisinpylväs kaatui ruostumisen ja vahinkopäivänä puhaltaneen kovan tuulen seurauksena.

Kaupungilla on ollut tapahtuma-aikaan vastuuvakuutus If Vahinkovakuutus Oy:ssä. Asiassa on tehty vastuuvahinkoilmoitus. Vakuutusyhtiö on antanut 3.7., 6.7. ja 31.8.2012 päätökset, joissa se on korvannut Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy:lle omavastuuosuuden 150 euroa, Helkama Rent Oy:lle vuokra-autosta 792,96 euroa ja Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennia Oy:lle 6.900,63 euroa auton korjauksesta aiheutuneita kuluja.

Näiden kulujen lisäksi Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy on vaatinut maksettavaksi omaa työtä koskevan laskun, 568,26 euroa (sis. alv). Koska vaatimuksen määrä ylittää 500 euroa, asiassa on pyydetty keskushallinnon lakiasiainosaston lausuntoa Kh 14.2.2005 § 142 mukaisesti.

Lausunnossa kaupunginlakimies Päivi Kynkäänniemi on esittänyt, että hakijalle maksetaan hänelle aiheutunut todellisesta vahingosta vakuutusyhtiöiden maksamien korvausten jälkeen jäävä summa, 462 euroa. Lausunnossa esitetään myös, että Kiinteistöliikelaitos tekee asiassa takaisinsaantivaatimuksen Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab:lle samalla summalla, sillä tämä on laiminlyönyt huoltosopimuksessa olevan velvoitteensa huolehtia valaisinpylväiden kunnosta.

Koska Turun kaupunki on ollut vastuussa Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy:n ajoneuvolle aiheutuneesta vahingosta, esitän, että:

- Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy:lle maksetaan kertakaikkisena korvauksena 462 euroa lakiasiainosaston lausunnon mukaisesti.

- Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab:lle tehdään takaisinsaantivaatimus, 462 euroa, sillä se on laiminlyönyt huoltosopimuksesta johtuvan kunnossapitovelvollisuutensa.

Oheismateriaali 1Lakiasiainosaston lausunto 19.9.2012

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Turun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy:lle maksetaan kertakaikkisena korvauksena 462 euroa lakiasiainosaston lausunnon mukaisesti; sekä

- Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab:lle tehdään takaisinsaantivaatimus, 462 euroa, sillä se on laiminlyönyt huoltosopimuksesta johtuvan kunnossapitovelvollisuutensa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoOy Turku Energia-Åbo Energi Ab
aoTurun Seudun Poltin- ja LVI-huolto Oy