Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta23309.05.20121

5320-2012 (670)

Selvitys Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle tapahtumien ja kesäkauden viikonloppu-siivousten tasosta

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on kokouksessaan 2.5.2012 § 221 kiinnittänyt huomiota vappusiivoukseen sekä kesäkauden viikonloppujen ja tapahtumien aikaisiin siivouksiin.

Kilajk § 233

Katu- ja viheralueet, Mari Helin:

Katu- ja viheralueet yksikkö on jo vuosien ajan tilannut kesäajan viikonloppujen siivoukset. Erillistä päätöstä viikonloppusiivouksista ei ole tehty. Sen sijaan johtokunta on ottanut kantaa viikonloppusiivousten jatkamiseen, kun ns. säästölistoissa asia on yhtenä kohteena ollut. Näin on myös toimittu eli kesä viikonloppuisin ja tapahtumien aikaan on siivoustasoa nostettu. Tapahtumajärjestelijöille on asetettu jo lupaa myönnettäessä velvollisuudeksi siivota tapahtuma-alue kustannuksellaan.

Myös vuodeksi 2012 on tilattu kesäviikonloppujen siivoukset 1.5.-11.9. välisenä aikana, sisältyen puitesopimukseen KunteC yhtiön kanssa. Lisäviikonloput tilataan lisätöinä. Katu- ja viheralueet yksikössä seurataan lisäsiivouksen tarvetta ja esim. mahdollisia Botellon tapahtumia.

Kohteet viikonloppusiivouksissa; Vartiovuori, Tuomiokirkkopuisto, Brahenpuisto, Porthaninpuisto, Runeberginpuisto, Olavinpuisto, Itsenäisyydenaukio, Itäranta välillä Tuomiokirkkosilta-Martinsilta, Borenpuisto, Lönnrothinpuisto, Länsiranta välillä Tuomiokirkkosilta- Myllysilta, Pääkirjaston edusta, Yliopistonkatu, Puolalanpuisto, Kaupungintalon puistikko sekä Rautatietori.

Vappusiivous 2012

Vappusiivous 2012 on sisältänyt 40 bajamajan sijoittamisen Aurajoen rannoille ja puistoihin, 40 kpl lasinkeräysastioita, lisälavoja ja roska-astioita, katujen normaalin puhtaanapidon lisäksi keskusta-alueen lisäharjaukset. Se mitä ei tilattu (2011 ja 2012), oli 2 hengen ns. kävelyryhmä puistoihin vapunpäiväksi.

Vuonna 2011 ja 2012 on järjestetty kaupunginjohtaja Aleksi Randellin kutsuma kaupungin henkilöstön siivoustalkoot. Talkoilla on vapunjälkeisenä ensimmäisenä arkipäivä siivottu keskusta-alue sekä muita kohteita omien työpaikkojen lähiympäristössä. Talkootoiminnassa on oleellisinta yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja tässä tapauksessa erityisesti se, että kaupunki näyttää mallia. Palaute talkoiden järjestämisestä on ollut positiivista. Säästösyistä talkoita ei ole järjestetty. Vapun jälkeisen siivottomuus on aiheuttanut keskustelua ihmisten käyttäytymisestä, niin Turussa kuin muissakin kaupungeissa.

Palautteita roskaisuudesta ei ole saapunut yksikköömme, sähköiseen asiakaspalvelujärjestelmään (Paikalla.fi) eikä KunteC yhtiöön. Sen sijaan henkilöstön siivoustalkoot ovat saaneet positiivista huomiota (Yle, TS, Turku Tv, Aamulehti)

Katu ja viheralueet yksikkö seuraa 2012 viikonloppujen ja tapahtumien aiheuttamia siivoustarpeita ja tilaa tarvittaessa siivousta lisätyönä. Vapun siivouskäytäntöjä vuodelle 2013 tarkastetaan yhdessä KunteCin kanssa, tarkastellen entisen viherliikelaitoksen ja entisen kunnallistekniikkaliikelaitoksen mahdollisia töiden päällekkäisyyksiä.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee saadun selvityksen tiedoksi.

PäätösKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee saadun selvityksen tiedoksi ja edellyttää tarkempaa sopimuksen valvontaa jatkossa.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, katu- ja viheralueet