Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21502.05.20123

11447-2009 (613, 627)

Asemakaavamuutosehdotus 30/2010 "Teleste" Peltolan (33) kaupunginosaan, os. Kaurakatu 44, Apila-katu

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavamuutosehdotusta 30/2010.

Kilajk § 215

Tonttipalvelut, Matti Kotiniemi, 17.4.2012:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on muuttaa tyhjäksi jääneen teollisuushallin tontti asuinpientalotonteiksi. Tavoitteena on mahdollistaa melko tiivis korkeatasoinen omakoti- ja paritalorakentaminen, joka laajentaa viereistä pientaloaluetta.

Asemakaavamuutos koskee Turun kaupungin Peltolan kaupunginosan korttelin 14 tonttia 19 ja osaa Kaurakadun katualueesta. Ympäristöministeriön 23.8.2004 vahvistamassa maakuntakaavassa kaavamuutosalue on taajamatoimintojen aluetta A. 16.4 2005 lainvoimaiseksi tulleessa oikeusvaikutteisessa Skanssin-Piispanristin osayleiskaavassa 37/2001 alue on merkitty toimitilarakennusten ja asuinkerrostalojen alueeksi PAK-1. Voimassa olevassa 21.4.1982 vahvistetussa asemakaavassa 16/1981 tontti on ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialuetta TY-1.

Kiinteistöliikelaitos antaa asemakaavamuutosehdotuksesta seuraavan lausunnon:

Kiinteistöliikelaitos puoltaa tontin Peltola 14-19 käyttötarkoituksen muuttamista ja pitää asemakaavamuutosehdotusta onnistuneena. Tiiviillä pientalorakentamisella täydennetään kaupunkirakenteeseen sopivalla tavalla Ilpoistentien itäpuolisen varren pientä pientaloaluetta ja luodaan pohjaa mahdolliselle Peltolan alueen laajemmalle kehittämiselle.

Asemakaavamuutoksen johdosta tontin Peltola 14-16 vieressä oleva Ruiskadun nykyinen kääntöpaikka jää tarpeettomaksi. Tarpeeton kääntöpaikka ei ole suotava asia, kun tilannetta katsotaan katualueen ulottuvuuden yhtenäisyyden kannalta.

Asemakaavan johdosta tullaan alueella tekemään huomattavia yhdyskuntatekniikkainvestointeja, joiden rahoittamiseksi tullaan laatimaan maankäyttösopimuksia yksityisen maanomistajan ja kaupungin välillä. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen maankäyttösopimuksesta, kun maanomistajan kanssa käytävät sopimusneuvottelut on saatu valmiiksi.

Muuten Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavamuutoksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto