Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta13304.04.201211

8378-2000 (641, 613, 616)

011 (Nummi) kaupunginosan asemakaavaehdotus 11/2010 "Kirkkotie"

Tiivistelmä:

Nummen kaupunginosaan Kirkkotien ja Helsingin valtatien väliselle alueelle laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tavoitteena on valtakunnallisten maankäyttötavoitteiden mukaisesti tiivistää kaupunkirakennetta ja osoittaa teollisuuskäytöstä poistuva alue asuinkerrostaloalueeksi.

Kilajk § 133

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 26.3.2012:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Kirkkotie” (11/2010) Nummen kaupunginosaan.

Asemakaava-alue rajautuu lännessä Helsingin valtatiehen, idässä Kirkkotiehen ja pohjoisessa Suntionkatuun. Tällä hetkellä asemakaava-alueella toimii muun muassa Turun Ekotori ja ylioppilasterveydenhuolto.

Asemakaava on käynnistynyt alueen maanomistajien aloitteesta ja asemakaavanmuutoksen tavoitteena on kehittää vanha teollisuusalue kaupunkirakennetta eheyttäväksi. Asemakaava-alue on osa keskustan ympärille rautatien taakse rakennettua teollisuusvyöhykettä, jolta perinteinen teollisuus on hävinnyt tai poistumassa ja alueet otetaan uusiokäyttöön.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on alueen kehittäminen kaupunkirakennetta eheyttäväksi ja asuinrakennusten sijoittaminen keskustan välittömään läheisyyteen joukkoliikennereitin varrelle. Alue on sijainniltaan vetovoimainen niin perheille kuin vanhuksille ja opiskelijoille.

Asemakaavaehdotukseksi laadittiin kolme vaihtoehtoa, joista ympäristö- ja kaavoituslautakunta hyväksyi 3.5.2011 § 214 lausunnolla olevan vaihtoehdon. Asemakaavanmuutosehdotuksessa koko kortteli osoitetaan yhtenäiseksi asuinkerrostalokortteliksi, jonka piha-alueet sijaitsevat rakenteellisen autopaikoituksen yläpuolella samalla tasolla Kirkkotien kanssa. Helsingin valtatien ja Suntiontien varren rakennukset suojaavat korttelipihaa Helsingintien liikenteenmelulta. Korttelialueen nykyiset olemassa olevat rakennukset puretaan ja asuinkerrostaloille osoitetaan yhteensä 11550 k-m2 VI-VIII kerroksisille asuinrakennuksille. Suunniteltu rakennusoikeus alueella vastaa tonttitehokkuuslukua noin et = 1,6.

Asemakaavan johdosta tullaan alueella tekemään yhdyskuntatekniikkainvestointeja, joiden rahoittamiseksi tullaan laatimaan maankäyttösopimuksia yksityisten maanomistajien ja kaupungin välillä. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen maankäyttösopimuksista kun maanomistajien kanssa käytävät sopimusneuvottelut on saatu valmiiksi.

Asemakaavan yhteydessä hyväksyttävän tonttijaonmuutoskustannukset tulee periä maanomistajilta asemakaavanlaatimiskustannusten yhteydessä. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomauttamista asemakaavaehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunnalla ei ole huomauttamista asemakaavaehdotuksesta ”Kirkkotie” 11/2010.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto