Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta13404.04.201212

12828-2011 (613, 627)

074 (Pitkämäki) kaupunginosan asemakaavaehdotus 10/2011 "Pitkämäen portti"

Tiivistelmä:

Pitkämäen kaupunginosaan Naantalin pikatien ja Postikadun risteykseen laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tavoitteena on sijoittaa alueelle liike- ja toimistorakennusten kortteli XI-kerroksista toimistorakennusta varten.

Kilajk § 134

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 23.3.2012:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Pitkämäen portti” (10/2011) Pitkämäen kaupunginosaan.

Asemakaava-alue rajautuu pohjoisessa Naantalin pikatiehen, lännessä Postikatuun ja etelässä sekä idässä liikenneviraston hallitsemiin rautatiealueisiin. Asemakaavaehdotusalue on St1 Oy:n ja Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa.

Asemakaava on käynnistynyt Pitkämäki-84-1 omistajan ST1 Oy:n aloitteesta ja sen tavoitteena on laajentaa polttoaineiden jakeluaseman korttelialuetta siten, että se mahdollistaa liike- ja toimistorakennuksen rakentamisen alueelle. Asemakaavaehdotuksessa kortteliin Pitkämäki-84 on osoitettu XI-kerroksinen liike- ja toimistorakennuksen rakennusala 9000 k-m2:n rakennusoikeudella. Toimipisteeseen tulee sijoittumaan noin 200-300 työpaikkaa.

25.2.2012 vahvistuneessa Linnakaupungin osayleiskaavassa alue on osoitettu palvelujen ja hallinnon alueeksi, jolle saa sijoittaa enintään XI -kerroksisia toimisto- ja liikerakennuksia (P-2).  

Asemakaavanmuutos mahdollistaa yhden tai useamman 11-kerroksisen liike- ja toimistorakennuksen toteuttamisen. Noin 2600 m2 rakennusala on sijoitettu siten, että rakennuksen tai rakennusten luoteis- ja lounaspuolelle jää noin 2700 m2 piha-alue. Pysäköinti on järjestettävissä piha-alueella, maan-alaisena ja/tai rinteenpuoleisessa 2-kerroksisessa pysäköintilaitoksessa. Alueelle saa sijoittaa polttoaineen jakeluautomaatin.

Asemakaavan johdosta tullaan alueella tekemään yhdyskuntatekniikkainvestointeja, joiden rahoittamiseksi tullaan laatimaan maankäyttösopimuksia yksityisten maanomistajien ja kaupungin välillä. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään kiinteistöliikelaitoksenjohtokunnalle erillisen esityksen maankäyttösopimuksista kun maanomistajien kanssa käytävät sopimusneuvottelut on saatu valmiiksi.

Asemakaavan yhteydessä hyväksyttävän tonttijaonmuutoskustannukset tulee periä maanomistajilta asemakaavanlaatimiskustannusten yhteydessä. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomauttamista asemakaavaehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunnalla ei ole huomauttamista asemakaavaehdotuksesta ”Pitkämäen portti” 10/2011.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto