Kauppakirjaluonnos

 

Myyjä:

Finavia Oyj (jäljempänä ”Finavia”)

 

Ostaja:

Turun kaupunki (jäljempänä ”kaupunki”)

0204819-8

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Kärsämäen kylän Lentoasema 1:179 tilasta 9697 m2 suuruinen määräala ja Kotisuo 4:118 tilasta 385 m2:n suuruisen määräalan. Kaupan kohteet yhteensä 10082 m2 ovat korttelin Lentokenttä-10 muodostusosia.

 

Kaupan kohteena olevat alueet on osoitettu liitekartalla M42/1.3.2012

 

Kauppahinta:

Neljäsataayhdeksänkymmentäneljätuhatta (494.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu ja väliraha

 

Tällä kiinteistökaupalla Finavia vapautuu 8.3.2006 osapuolten välillä allekirjoitetun maankäyttösopimuksen 7. kohdan velvollisuudesta suunnitella ja rakentaa Lentäjäntien osa PLV 0-410. Lentäjäntien osan suunnittelu ja rakentaminen ovat arvoltaan 216.000 euroa, joka vähennetään edellä mainitusta kauppahinnasta.

 

Kaupunki maksaa Finavialle välirahana kaksisataaseitsemänkymmentäkahdeksantuhatta (278.000) euroa, joka kuitataan vastaanotetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin. Kaupunki edellyttää Finavian käyttämään tämän välirahan kokonaisuudessaan Finavian Business Casen 5.2.2012 mukaisiin kehityshankkeisiin sopimuksen kohdassa 2. esitetyin tavoin.

 

2. Kehittämishankkeet EFTU 2012

 

Finavia Oyj sitoutuu kehittämään Turun lentoasema-aluetta liitteen 1 mukaisen Business Case 5.2.2012 mukaisesti. Kehityshankkeet toteutetaan Casen liitteinä olevien suunnitelmien mukaisesti. Kaikki lopulliset suunnitelmat eivät ole vielä valmistuneet, joten suunnitelmiin voi tulla pieniä tarkennuksia.

 

Hankesuunnitelman mukaiset työt on oltava valmiina 31.12.2013.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta tontin osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

4. Kohteeseen tutustuminen, sopimukset ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Kohteen mahdolliset sähköliittymät siirretään ilman eri merkintää ostajan nimiin. Sähkömaksut kohdistuvat myyjään hallinta-aikansa loppuun saakka.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin ja ympäröiviä alueita koskeviin maan­käyttömääräyksiin.

 

5. Kiinnitykset ja panttioikeudet

 

Mikäli kohteeseen on vahvistettuja kiinnityksiä, vastaavat panttikirjat luovutetaan kaupantekotilaisuudessa lainoittamattomina ostajalle.

 

6. Maksuvelvollisuudet

 

Ostaja vastaa lainhuudatuksesta ja varainsiirtoverosta kustannuksellaan.

 

Kaupantekovuoden osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

7. Kaavallinen tilanne ja ympäristönsuojelulain 104 §:n mukainen ilmoitus

 

Osapuolet toteavat, että kohdealueella on tekeillä Turun lentokentän ympäristön osayleiskaavan tarkistaminen. Voimassa olevassa asemakaavassa määräala on osoitettu osaksi toimistorakennusten korttelialuetta Lentokenttä-10.

 

Myyjän tiedossa ei ole, että alueella olisi jätteitä tai aineita, joiden perusteella alue olisi todettu saastuneeksi. Mahdollisesta myöhemmin ilmenevästä maaperän pilaantuneisuudesta vastaa myyjä. Myyjä vastaa alueella ja rakennuksissa olevan irtaimen materiaalin poistamisesta alueelta hallinta-aikansa kuluessa.

 

8. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä asteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

9. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2012

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

Tämän kaupan hyväksyn ja sitoudun sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.