Maankäyttösopimus sekä määräalan kauppa- ja luovutuskirja

 

Pansion kaupunginosaa (66) koskevan 15.1.2007 päivätyn, 15.2.2008 sekä 15.5.2008 tarkistetun asemakaavaehdotuksen ja asemakaavanmuutosehdotuksen 18/2006 (Iilamontie) johdosta tekevät sopijaosapuolet Turun kaupunki ja Turun kaupungin Pansion kylän (488) tilan Iilamo 2:15 omistaja YH-Antura Oy seuraavan sopimuksen. Em. tilan osa on muodostusosa asemakaavaehdotuksessa ja tonttijaossa olevalle A-1 -tontille Pansio-70-1.

 

1. Sopijaosapuolet

 

YH-Antura Oy 2354285-7 (jäljempänä kiinteistönomistaja)

 

Turun kaupunki 0204819-8 (jäljempänä kaupunki)

 

2. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältö- vaatimuksia.

 

3. Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavan sisällön tultua ratkaistuksi.

 

4. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista ja vakuus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille yhdyskuntarakenne-korvauksena satayhdeksänkymmentäkahdeksantuhatta (198.000) euroa sopimuskorvausta.

 

Sopimuskorvaus sidotaan maarakennuskustannusindeksin (MAKU 2000 = 100) pistelukuun 126,7. Sopimuskorvauksen määrä tarkistetaan viimeisimmällä maksuhetkellä tiedossa olevalla ko. indeksin pisteluvulla.

 

Sopimuskorvauksesta 100.000 euroa ja sen indeksitarkistuksen määrä erääntyvät maksettavaksi viimeistään sinä päivänä, kun mm. tilasta Iilamo 2:15 muodostettavalle tontille merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka.

 

Sopimiskorvauksesta 98.000 euroa ja sen indeksitarkistuksen määrä erääntyvät maksettaviksi viimeistään sinä päivänä, kun em. tontille haetaan sellaista rakennuslupaa, jossa vähintään puolet rakennus-oikeudesta tulee käytetyksi.

 

Koko sopimuskorvaus indeksitarkistuksineen on oltava kuitenkin maksettuna viimeistään sinä päivänä, kun ko. asemakaavan voimaantulosta on kulunut seitsemän (7) vuotta.

 

Turun Kiinteistöliikelaitos lähettää kiinteistönomistajalle erillisen laskun sopimuskorvauksen ja indeksitarkistuksen erääntyessä maksettavaksi tai aiemmin kiinteistönomistajan sitä pyytäessä. Kiinteistönomistajan on ilmoitettava em. maksuajankohdista Turun Kiinteistöliikelaitokselle hyvissä ajoin.

 

Mikäli voimaantulevan asemakaavan rakennusoikeus on eri kuin mitä on ollut asemakaavaehdotuksessa, tarkistetaan sopimus-korvausta vastaavasti.

 

Em. sopimuskorvauksen maksamisen vakuudeksi kiinteistönomistaja luovuttaa kustannuksellaan kaupungille 198.000 €:n suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5. Määräalan kauppa ja määräalan luovutus

 

a)

Kaupunki myy kiinteistönomistajalle n. 222 m2:n suuruisen määräalan Turun kaupungin Pansion kylän (488) tilasta Reijala 1:47 (kiinteistö 853-488-1-47).

 

Määräala on osoitettu män sopimuksen liitteenä olevalla kartalla

M 303 / 21.8.2008. Määräala on muodostusosa asemakaava- ehdotuksen ja tonttijaon mukaista A-1 -tonttia Pansio-70-1.

 

Kauppahinta on neljätuhatta kolmesataa (4.305), euroa, jonka kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille erikseen lähetettävällä laskulla kolmen (3) kuukauden kuluessa siitä, kun asemakaava on tullut voimaan. [(222 m2 / 18257 m2) * 3540 k-m2 * 100 €/k-m2]

 

Kiinteistönomistaja saa kaupan kohteen omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasituksista ja maksuvelvoitteista kauppahinnan tultua maksetuksi. Kiinteistönomistaja vastaa luovutuksen kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista omistusajaltaan pois lukien kaupan kohteen omistuksen siirtymisvuoden kiinteistövero.

 

Kiinteistönomistaja vastaa kaupan kohteella mahdollisesti olevien rakenteiden ja irtaimen tavaran poistamisesta asemakaavan ja viran-omaislupien edellyttämällä tavalla.

 

Kaupan kohteella on putki- ja johtolinjoja. Kiinteistönomistaja vastaa näiden putki- ja johtolinjojen mahdollisesti tarvittavasta poistami- sesta, siirtämisestä tai tulppaamisesta. Mahdollisista toimenpiteistä tulee sopia ao. johtolaitoksen kanssa ja niitä varten tulee hakea ao. viranomaislupa.

 

b)

Kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille n. 375 m2:n suuruisen määräalan Turun kaupungin Pansion kylän (488) tilasta Iilamo 2:15 (kiinteistö 853-488-2-15).

 

Määräala on osoitettu tämän sopimuksen liitteenä olevalla kartalla

M 303 / 21.8.2008. Määräala on muodostusosa asemakaava- ehdotuksen mukaista Ruotsinsalmenpolun katualuetta.

 

Luovutus tapahtuu vastikkeetta.

 

Kaupunki saa luovutuksen kohteen omistukseensa hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasituksista ja maksuvelvoitteista, kun asema-kaava on tullut lainvoimaiseksi. Kiinteistöomistaja vastaa luovutuksen kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista omistusajaltaan sekä omistuksen siirtymisvuoden kiinteistöverosta koko vuoden ajalta.

 

Kiinteistönomistaja (luovuttaja) vastaa luovutuksen kohteella olevien putki- ja johtolinjojen mahdollisesti tarvittavasta poistamisesta, siirtämisestä tai tulppaamisesta. Mahdollisista toimenpiteistä ja aikataulusta tulee sopia ao. johtolaitoksen kanssa ja niitä varten tulee hakea ao. viranomaislupa.

 

6. Kiinteistönmuodostustoimitus

 

Kumpikin sopijaosapuoli suorittaa kustannuksellaan tarvittavat lainhuudatus- ja kiinteistönmuodostustoimenpiteet.

 

Kiinteistönomistaja vastaa tonttijaon laatimisen kustannuksista.

 

7. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

8. Kunnallistekniikan rakentaminen

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana alueen yleisen kunnallistekniikan (kadut, viemärit, vesijohdot), yleiset sähkö- ja puhelinjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

9. Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön yleiseen sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä Oy Turku Energia Ab maksaa laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

10. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauksetta.

 

11. Valumavedet

 

Kiinteistönomistajan ja em. kiinteistöistä muodostettavien tonttien tontinomistajien tulee huolehtia kustannuksellaan tontti- viemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

12. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut Turun Kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

13. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

14. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan saadessa lainvoiman.

Ilamontie_kartta