KAUPPAKIRJA

 

 

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostajat:

Kotliar Leonid

 

Koskela Elena

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Yli-Maaria kaupunginosan 58. korttelin tontti nro 21 (853-97-58-21) ja sillä sijaitsevat rakennukset, tontin kiinteistörekisterin mukainen pinta-ala on 1231 m2.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 31 / 9.2.2012.

 

Kaupan kohteen osoite:

Neitsyt Marian katu 7

 

Kauppahinta:

239.736,50 (kaksisataakolmekymmentäyhdeksäntuhatta seitsemänsataakolmekymmentäkuusi ja 50/100) euroa, joka muodostuu seuraavasti:

 

Rakennusten osalta 219.073 euroa (kaksisataayhdeksäntoistatuhatta seitsemänkymmentäkolme) euroa.

 

Tontin osalta 20.663,50 (kaksikymmentätuhatta kuusisataakuusikymmentäkolme ja 50/100)euroa.

 

Kaupan perusteet:

Lukio- ja ammattiopetuslautakunnan päätös 31.1.2012 § 21

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa tai myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistus- ja hallintaoikeus siirtyy, kun koko kauppahinta on maksettu. Kiinteistö luovutetaan vapaana kiinnityksistä ja rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomautta­mista. Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

 

Tontti Yli-Maaria-58-1 on 7.6.1994 vahvistetun asemakaavan mukainen erillispientalojen tontti (AO). Tonttiin itä- ja länsipuolella rajoittuvat tontit sekä Neitsyt Marian kadun vastakkaisella puolella olevat tontit ovat saman asemakaavan mukaisia erillispientalojen tontteja (AO). Tontin pohjoispuolella on rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten tontti (AR).

 

Kaupan kohde luovutetaan sellaisessa valmiusasteessa ja kunnossa kuin se on kaupantekohetkellä. Ostaja on tietoinen, että rakennukset ovat keskeneräisiä. Ostaja vastaa kohteen loppukuntoon saattamisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista.

 

4. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

5. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiin­nikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasit­teena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

6. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien pois johtamisesta.

 

7. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä kiinteistönomistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen tai jälkeen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kauppahinnan lisäksi ostajat ovat velvolliset suorittamaan paitsi vesihuollon liittymismaksun, myös antenni- ja puhelinliittymät. Tätä kauppaa seuraa sähkö- ja kaukolämpöliittymät, joista aiheutuneet kustannukset sisältyvät hintaan. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan sähkö- ja kaukolämpöyhtiöille liittymäsopimuksen siirtymisestä ostajille heti, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa tämän sopimuksen allekirjoittamisesta.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Lisäksi kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito kuuluu em. laista poiketen kiinteistönomistajalle.

 

8. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten. Naapuri on velvol­linen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapurikiinteistön omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs- ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

9. Kiinteistön käyttö

 

Kiinteistö on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

10. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus ensimmäisenä oikeusasteena.

 

11. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 4-9. mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

12. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

13. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut aikaisemmin maatalouskäytössä. Kaupungin taholta ei ole tutkittu, onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

14. Varainsiirtovero

 

Ostajat vastaavat tästä kaupasta menevästä varainsiirtoverosta.

 

15. Purkava ehto

 

Myyjän niin vaatiessa tämä kauppa purkautuu, mikäli lukio- ja ammattiopetuslautakunnan päätös 31.1.2012 § 21 tai kiinteistölautakunnan päätös § muutoksenhaun johdosta kumotaan lainvoiman saaneella ratkaisulla. Kaupan purkautuessa ostajat ovat velvollisia korvaamaan myyjälle saamanaan käyttöhyötynä hallinta-ajaltaan 8 prosentin vuotuisen korvauksen laskettuna kauppahinnasta. Ostajat ovat velvollisia palauttamaan kohteen vapaana rasitteista. Kaupan purkautuessa myyjä on velvollinen palauttamaan maksetun kauppahinnan 3 %:n vuotuisine korkoineen.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty neljä yhtäpitävää kappaletta, kaksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa päivänä kuuta 2012

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.