Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta61621.12.20111

12582-2011 (114)

Ylläpitovalvojan työsopimussuhteisen toimen, vakanssi numero 608153, perustaminen Kiinteistöliikelaitoksen katu- ja viheralueet -yksikköön

Tiivistelmä: -

Kilajk § 616

Hallintopalvelut 15.12.2011:

Vuoden 2011 loppuun saakka kunnallisina liikelaitoksina toimivat Turun Viherliikelaitos ja Turun Kunnal-listekniikkaliikelaitos yhtiöitetään vuoden 2012 alusta. Yhtiöittämisprosessiin liittyen Kiinteistöliikelaitos ja Viherliikelaitos ovat suorittaneet rajapintatarkasteluja yhtiölle kuuluvien tuottajatehtävien ja Kiinteistöliike-laitokselle siirtyvien tilaajatehtävien välillä. Viherliikelaitos on esittänyt, että puuasiantuntija Aki Männistö siirretään vakansseineen Kiinteistöliikelaitokselle.

Puuasiantuntijan tehtävät ovat käytännössä omaisuudenhallintaan ja omaisuusrekisterien ylläpitoon liit-tyviä tehtäviä, jotka kuuluvat tilaajalle eikä Kiinteistöliikelaitoksella ole osoittaa tehtävään tarvittavia re-sursseja ja tehtävät tulevat joka tapauksessa Kiinteistöliikelaitoksen hoidettaviksi yhtiöityksen myötä, joten esitystä on pidettävä perusteltuna.

Hallintosäännön 52 §:n mukaan perustetun viran tai toimen sekä virassa tai toimessa olevan henkilön sekä siirrettävää palvelussuhdetta varten tarvittavan määrärahan tai tarvittavien varojen siirtämisestä toimialan sisällä päättää toimialan apulaiskaupunginjohtaja. Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen on 14.12.2011 päättänyt siirtää puuasiantuntija Aki Männistön Kiinteistöliikelaitokselle 1.1.2012 alkaen.

Männistö on ollut tuntipalkkaisessa työsopimussuhteessa Viherliikelaitoksella. Tilaajatehtävien tehtävän-kuvan ja toiminnan luonteen johdosta Kiinteistöliikelaitos pitää kuitenkin tarkoituksenmukaisena, että tehtävää varten perustetaan työsopimussuhteinen teknisten sopimukseen (TS) kuuluva toimi, jolloin va-kanssi on palkkarakenteeltaan yhteneväinen Kiinteistöliikelaitoksen muiden vastaavien vakanssien kanssa. Koska kyseessä on tehtävien uudelleen järjestelyyn liittyvä perusteltu syy, tulee Männistö va-kanssin perustamispäätöksen tultua lainavoimaiseksi valita suoraan perustettuun toimeen sitä haettavaksi julistamatta. Männistö on antanut järjestelyyn suostumuksensa ja vakanssin perustaminen on huomioitu vuoden 2012 talousarvioehdotuksessa ja esitetyssä henkilötyövuosiluvussa.

Liite 1Vakanssin muutos- ja perustamislomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää perustaa ylläpitovalvojan työsopimussuhteisen toimen, vakanssi numero 608153, kelpoisuusvaatimukset, tehtävänkuva ja tehtäväkohtainen palkka liitteenä olevan vakanssin perustamislomakkeen mukaiset, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen katu- ja viheralueet -yksikkö.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKeskushallinto, henkilöstöasiat
aoMännistö Aki


Liitteet:

Kilajk § 616
Liite 1:Vakanssin muutos- ja perustamislomake