Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta62421.12.20119

14405-2011 (641, 032)

Omakotitonttihintojen tarkistaminen

Tiivistelmä:

Omakotitonttien vyöhykehintaa on viimeksi tarkistettu 2010 ja hinnat tulee tarkistaa vuosittain Kiinteistölautakunnan 2007 tekemän päätöksen mukaisesti.

Kilajk § 624

Tonttipalvelut,Petri Liski 14.12.2011

Kiinteistölaitoksen johtokunta on viimeksi vahvistanut omakotitonttien vyöhykehinnat vuonna 2010.

Maapoliittisen ohjelman mukaisesti nykyään uusien kaava-alueiden ensikertaiset tontinluovutukset tapahtuvat pääosin tarjousperusteisesti, joten vahvistettua hintaa tarvitaan lähinnä uusittaessa vanhoja vuokrasopimuksia tai pienten tonttien muodostusosakauppojen yhteydessä. Merkittävä käyttökohde vyöhykehinnoille on toki myös lapsiperhekiintiön tonttien luovutus samoin kuin vuokratonttien omaksi lunastaminen.

Kaupungin omakotitonttien tavoitehintatasona on perinteisesti pidetty n. 80 %:a yleisestä markkinatasosta. Kiinteistöliikelaitoksella on laadittu oheisen liitekartan mukainen esitys uusista sovellettavista hintavyöhykkeistä, joiden mukaan hinnat vaihtelevat keskustan 62 €/m2:sta Paattisten 10 €/m2 jakautuen yhteensä kuuteen vyöhykkeeseen. Keskustaa ympäröivään kahteen seuraavaan vyöhykkeeseen ehdotetaan kahden euron korotusta muiden vyöhykehintojen pysyessä ennallaan.

Liite 1Hintavyöhykekartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää vahvistaa oheisen liitekartan mukaiset kuusi hintavyöhykettä noudatettaviksi kaupungin luovuttamien omakotitonttien hintoina silloin kuin luovuttaminen ei tapahdu tarjousperusteisesti, mikä koskee myös lapsiperhekiintiön tontteja. Uudet hinnat astuvat voimaan vuoden 2012 alusta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tonttipalvelut


Liitteet:

Kilajk § 624
Liite 1:Hintavyöhykekartta