Kauppakirjaluonnos

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Baltic TM Oy Ltd

Y-tunnus 0957544-1

 

Kaupan kohteet:

Turun kaupungin Vähäheikkilän kaupunginosan 23. korttelin, tontti 2 (853-41-23-2) alaltaan 1869 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 310/3.11.2011.

 

Kohteen osoite:

Puistomäenkatu 3, 20810 Turku

 

Kauppahinta:

Kauppahinta on kahdeksankymmentätuhatta (80.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa tai myyjän ilmoittamalle tilille ennen kaupankirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Tontin saannon laillistamiskulut

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista, saantonsa laillistamiskuluista.

 

3. Omistusoikeus ja hallinta ja tontilla olevat rakennukset

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Ostaja on hallinnut tonttia Vähäheikkilä-23-2 alaltaan 1869 m2 19.7.1967 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen perusteella.

 

Tontilla olevat ostajan omistamat rakennukset laitteineen ja varustuksineen eivät kuulu kauppaan.

 

4. Kohteeseen tutustuminen, asiakirjat ja maankäyttö

 

Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Osapuolet ovat tutustuneet ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

Kaupan kohde tontti Vähäheikkilä-23-2 kuuluu 10.2.1966 vahvistetun ase-makaavan mukaan autosuojarakennusten korttelialueeseen (AA).

 

5. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta, maa-perän edellyttämistä hankkeen rakenteellisien ratkaisujen sekä mahdollisten maanalaisten johtojen sijainnin selvittämisestä.

 

6. Rakennusvelvollisuus

 

Tontin rakennusvelvollisuus todetaan täytetyksi.

 

7. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteen läheisyydessä olevista vesi- ja viemäriliittymismahdollisuutta. Ostaja on velvollinen toteuttamaan rakennuskohteensa vallitsevan kunnallistekniikan valmiuden mukaisesti.

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä tontinomistajalta voimassa olevien taksojen mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Lisäksi kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito kuuluu em. laista poiketen kiinteistönomistajalle.

 

8. Kadut ja luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen kaupungin hyväksymän suunnitelman mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuserosta johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta. Penger- tai leikkausluiska ei kuitenkaan saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa tontin käytölle.

 

9. Rasiteoikeudet

 

Kaupungilla on korvauksetta oikeus sijoittaa tontille ja tontille rakennettaviin rakennuksiin tarpeelliset johdot, laitteet ja kiinnikkeet kuultuaan ensin asiassa tontinomistajaa. Tontinomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Kaupungilla on oikeus merkitä em. rasiteoikeutensa rasitteena tonttirekisteriin tontinomistajaa enempää kuulematta.

 

Ostaja on tietoinen, että tontilla on maanalaisia johtoja.

 

Kartalla M 310/3.11.2011 on osoitettu asemakaavan mukaiset rasitealueet maanalaisia johtoja varten sekä maanalaisten johtojen likimääräinen sijainti.

 

Ostaja voi tontin alueella kustannuksellaan siirtää tontilla olevat maan-alaiset johdot mikäli johtojen omistaja antaa siihen suostumuksen.

 

10. Kaapelit ja muuntamot

 

Tontinomistaja on velvollinen luovuttamaan yleiseen lämmön- ja sähkön-jakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä on sovittava erikseen energian jakelusta vastaava taho kanssa.

 

11. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 5-10 mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

12 Pintavedet

 

Kiinteistönomistajana tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien pois-johtamisesta.

 

13. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

14. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti kaupunki ilmoittaa, että myytävä tontti on ollut rakennettuna ja vuokrattuna maanvuokrasopimuksella ostajalle. Kaupungin taholta ei ole tutkittu onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

15. Vuokraoikeuden kuolettaminen, kiinnitysten siirrot ja vuokranmaksun päättyminen

 

Vuokraoikeuteen mahdollisesti kohdistuvat kiinnitykset tai panttaukset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun tontin vuokraoikeuden.

 

Tämän kauppakirjan voimaantullessa päättyy tontin Vähäheikkilä-23-2 kaupungin ja vuokramiehen välisen 19.7.1967 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen mukaisen maanvuokran maksuvelvollisuus edellytyksellä, että maanvuokrat on maksettu kaupungin tilille kaupantekopäivään asti. Mikäli vuokramies/ostaja on maksanut kaupantekopäivää pidemmältä ajalta maanvuokraa kaupungille, palauttaa kaupunki liika maksetun maanvuokran ostajalle.

 

16. Tontille kulku

 

Tontille Vähäheikkilä-23-2 kulku tulee osoittaa pääsääntöisesti Puistomäentieltä. Mikäli kulku ko. tontille tapahtuu Vähäheikkiläntieltä voi se tapahtua vain ko. tonttialueen kautta, jolloin tontin omistaja vastaa omalta osaltaan Vähäheikkiläntien liittymäalueen rakentamisesta, kunnossapidosta, huollosta ja ylläpidosta kunnes kaupunki rakentaa katualueen tältä osin käyttökuntoon otettavaksi.

 

17. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2011

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta: