Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta57530.11.20111

13168-2011 (641)

Tontin 853-26-86-1 (Lauste) myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä, os. Biolinja 20

Tiivistelmä: -

Kilajk § 575

Tonttipalvelut, Suvi Panschin 18.11.2011:

Kaupunginvaltuusto on 13.6.2011 § 142 tehnyt päätöksen kohteen asettamisesta myyntiin. Kyseessä on Biolaakson alueella ainoa jäljellä oleva alkuperäiseen konseptiin kuuluva kortteli ”Lauste-86”. Biolinjan ja moottoritien välinen alue on jo luovutettu ja sinne rakennetaan parhaillaan kaupan toimintoja. Kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa, että on luontevaa avata myös kortteli ”Lauste-86” tarjouskilpailun perusteella vapaaseen luovutukseen siten, että alueelle muodostuisi työpaikkoja ja verotuloja generoivaa toimintaa.

Koska tontti Lauste-86-1 on asemakaavan mukaista ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialuetta (TY-2), on päädytty tontin myynnissä käyttämään avointa neuvottelumenettelyä. Ensimmäisessä vaiheessa pyydettiin ilmoittautumismenettelyllä kohteesta kiinnostuneita tahoja esittämään seuraavat selvitykset:

Selvitys kohteen tulevasta käytöstä (kuvaus tulevasta toiminnasta ja arvio työpaikkamäärästä)

Kohteen toteuttaja ja toteutusaikataulu

Indikatiivinen tarjous (hintahaarukka) kohteen hinnasta

Ilmoittautumiset pyydettiin jättämään 11.11.2011 klo.14 mennessä ja kohteesta jätti määräaikaan mennessä ilmoittautumisen kuusi kiinnostunutta:

- Ari Homil

- YIT Rakennus Oy

- Expert perustettavan yhtiön lukuun/Jatke Oy,

- sijoittajaryhmä Jaana Kotro, Nina Arvonen, Rami Arvonen ja Kimmo Kotro - Vuokrakartio Oy/NCC Rakennus Oy

- Virtanen Yhtiöt Oy/Janne Lunden Oy yhdessä perustettavan yhtiön lukuun.

Tontin myyntiesitteessä esitettiin jatkoneuvotteluihin valittavaksi kolmea tahoa.

Jätettyjen selvitysten perusteella on arvioitu esitetyn käyttötarkoituksen soveltuvuutta kohteelle, hankkeen toteutumisen todennäköisyyttä ja aikataulua sekä hintaindikaation suhdetta myyjän käsitykseen kohteen käyvästä hinnasta. Jätettyihin selvityksiin perustuen Kiinteistöliikelaitos esittää, että jatkoneuvotteluihin valitaan Expert Oy perustettavan yhtiön lukuun, Vuokrakartio Oy/NCC Rakennus Oy sekä Virtanen Yhtiöt Oy/Janne Lunden oy yhdessä perustamansa yhtiön lukuun. Esitettyjen selvitysten perusteella em. tahojen hintaindikaatio vastaa parhaiten myyjän näkemystä kohteen käyvästä arvosta, heillä oli esittää hankkeeseen sitoutuneita vuokralaisia, toteutusaikataulu on lähitulevaisuudessa ja myös rahoittaja on sitoutunut jo hankkeeseen mukaan. Tulevien työpaikkojen määrä lopputilanteessa vaihteli näiden toimijoiden kesken 60-100 henkilön välillä.

Oheismateriaali 1Kartta

Oheismateriaali 2Taulukko tarjouksista (jaetaan kokouksessa pöydälle)

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää valita kohteen 26-86-1 jatkoneuvotteluihin Expert Oy:n perustettavan yhtiön lukuun/Jatke Oy, Vuokrakartio Oy/NCC Rakennus Oy sekä Virtanen Yhtiöt Oy/Janne Lunden Oy yhdessä perustamansa yhtiön lukuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoExpert perustettavan yhtiön lukuun
aoJanne Lunden Oy
aoJatke Oy
aoVirtanen Yhtiöt Oy
aoVuokrakartio Oy
aoYIT rakennus Oy
aoArvonen Nina
aoArvonen Rami
aoHomil Ari
aoKotro Jaana
aoKotro Kimmo