Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 518 09.11.2011 7

12280-2010 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 4/2011 "Kauselantie 13-15" Nummen (11) kaupunginosan Kauselantien katualueen osalle ja Kuralan (13) kaupunginosan Hannunniitun virkistysalueen osalle

Tiivistelmä: -

Kilajk § 518

Tonttipalvelut, Suvi Panschin 18.10.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa täydennysrakentaminen Hannunniitun asuinalueella hyödyntäen lähialueen palveluita, olemassa olevaa katuverkkoa ja yhdyskuntatekniikkaa siten, että lisärakentaminen soveltuu ympäristöön ja että kulkuyhteydet ja virkistysmahdollisuudet säilyvät. Asemakaavanmuutosalue on kaupungin omistuksessa.

Suunnittelualue on 18.6.2001 hyväksytyssä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaavassa 2020 merkitty pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP). Hannunniittu –nimisen virkistysalueen osalla on voimassa 15.5.1970 vahvistettu asemakaava 1/1969. Kauselantien katualueen osa kuuluu 24.6.1959 vahvistettuun asemakaavaan 32/1957. Asemakaavanmuutoksessa suunnittelualueelle on osoitettu kaksi tonttia käsittävä erillispientalojen korttelialue (AO-1) sekä puistoaluetta (VP). Kummallekin tontille on merkitty rakennusalat, joille saa rakentaa puolitoistakerroksisen 250 k-m2:n suuruisen asuinrakennuksen sekä 40 k-m2:n suuruisen yksikerroksisen talous- ja/tai autosuojarakennuksen.

Kiinteistöliikelaitos puoltaa täydennysrakentamisen osoittamista halutulle sijainnille keskustan läheisyyteen olemassa olevien palvelujen ja yhdyskuntateknisten verkostojen äärelle.

Kaavamuutoksessa tonteille kulku on osoitettu tapahtuvaksi puistossa sijaitsevaa Savustamonpolkua pitkin. Jotta MRL:n mukainen kadunpitopäätös voidaan tehdä, tulee kaavamääräyksiä muuttaa siten, että ajoväylä ei sijaitse puistossa ja kaavamääräys on esimerkiksi seuraavanlainen: ”Jalankululle ja polkupyöräilylle varattu katu, jolla tontille ajo on sallittu”. Kadunpitopäätös on tarpeellinen, jotta mm. väylän puhtaanapito (roskat, puiden lehdet ym.) ja väylän varrella olevien katuviheralueiden siistinä pitäminen siirtyvät väylän varrella olevien tonttien omistajien vastuulle.

Kaavamääräysten mukaisesti tontin 7 jäte- ja hulevedet tulee hoitaa pumppaamalla. Määräykseen on otettu kohta, jonka mukaan hulevedet voidaan myös johtaa virkistysalueelle, mikäli asiasta sovitaan Kiinteistöliikelaitoksen kanssa. Tonttien hulevedet tulee kiinteistön omistajan huolehtia omalla tontillaan joko pumppaamalla tai mahdollisuuksien mukaan imeyttämällä, joten määräyksestä tulisi jättää pois kohta, jonka mukaan ne mahdollisesti voitaisiin johtaa virkistysalueelle.

Lisäksi asemakaavanmuutoksessa tulisi osoittaa tonttiliittymän paikka tontin 7 osalta, jotta kulku ei tapahdu puiston puolelta. Samalla vältetään turhaa liikennettä leikkipaikan läheisyydessä.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto