Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 507 26.10.2011 1

5050-2011 (041)

Kiinteistöliikelaitoksen selvitys talousarviossa 2011 pysymiseksi

Tiivistelmä: -

Kilajk § 507

Hallintopalvelut/talous, Timo Sankari 25.10.2011:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta (Kilajk 21.9.2011 § 417) edellytti Kiinteistöliikelaitosta valmistelemaan esityksen niistä konkreettisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan talousarviossa pysyminen.

Kiinteistöliikelaitos on käynyt läpi vuoden 2011 taloustilannetta ja toteaa seuraavaa:

Tonttikauppoihin, joissa kaupanteon määräaika on riippuvainen kaupungin ilmoituksesta, on reagoitu ilmoittamalla kirjeitse, että kauppa on tehtävä vuoden 2011 aikana.

Tonttien kaupanteon määräaikaa on jatkettu sillä ehdolla, että kaupat saatetaan kuitenkin päätökseen vuoden 2011 loppuun mennessä.

Uusia ja keskeneräisiä kiinteistökauppaneuvotteluja on kiirehditty tavoitteena saattaa ne päätökseen vuoden 2011 aikana.

Tuloja saavutetaan tonttimyyntiä tehostamalla 0,5 milj. euroa lisää 08/2011 talousennusteeseen verrattuna.

Kulttuuripääkaupunkivuoden johdosta Kiinteistöliikelaitos budjetoi 4,0 milj. euron tulon kaupunginhallitukselta/Turun kulttuuripääkaupunkisäätiöltä vuodelle 2011 kulttuuripääkaupunkivuodesta johtuviin ylimääräisiin siivous-, järjestyksenpito- yms. lisääntyviin ylläpitokustannuksiin. Kulttuuripääkaupunkivuoden johdosta palvelumaksuun saatiin 650.000 euron lisärahoitus. Tulorahoituksen eroavuuden johdosta ohjelukuun ei tehty tarvittavaa muutosta.

Huomattavan paljon kustannuksia on aiheutunut mm. Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaistapahtumasta. Telakkarannan nosturin kunnostaminen taideteokseksi. Tämän lisäksi on aiheutunut paljon ylimääräisiä kustannuksia ns. epävirallisista tapahtumista (Botellon, Taideslummi, Kakolan alueen tapahtuma…).

Kiinteistöliikelaitokselle on aiheutunut ylimääräisiä kustannuksia vuoden 2011 vaikeasta lumitilanteesta johtuen (11 kpl pyryjä, normimäärä on 4 kpl). Lunta ajettiin lumenkaatopaikalle noin 1.500.000 kuutiometriä (keskimääräisenä talvena 250.000 kuutiometriä). Tähän liittyy myös voimakas hintatason nousu (erityisesti polttoaineet).

Kiinteistöliikelaitos pysyy menojen osalta budjetoidussa tasossa ja on tehostanut toimintaansa huomioon ottaen em. ylimääräiset ja arvaamattomat menot.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto on lisäksi erikseen ohjeistanut yksiköitä kaikkien ei-välttämättömien menojen karsimiseen sekä hankkeiden, jotka eivät suoraan tuota tuloa vuonna 2011, toteuttamatta jättämiseen.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee Kiinteistöliikelaitoksen tekemän selvityksen tiedokseen ja lähettää sen kaupunginjohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedRandell Aleksi