Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 474 26.10.2011 1

609-2010 (642)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä "Terassitalo" (Itäharju) 853-12-35-2, Vanha Littoistentie 22

Tiivistelmä:

Myydään kiinteistö 853-12-35-2 rakennuksineen ja laitteineen Härkätien Kievari Oy:lle 260.000 euron kauppahinnalla.

Kilajk § 474

Tonttipalvelut, Timo Laiho 18.10.2011:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 23.3.2011 § 139 että rakennettu kiinteistö ”Terassitalo” (Vanha Littoistentie 22, kiinteistötunnus 853-12-35-2) myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä. Johtokunta valitsi 10.8.2011 § 352 ilmoittautumisten perusteella jatkoneuvotteluihin kolme tahoa: Härkätien Kievari Oy, Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine ja Saitajoki sekä Kajavalta Kapital Oy.

Valittujen tahojen kanssa on käyty jatkoneuvotteluja, joissa ostajaehdokkaita pyydettiin jättämään tarkennetut tarjoukset. Kirjallinen tarjouspyyntö lähetettiin tahoille 15.9.2011. Tarjoukset pyydettiin jättämään 30.9.2011 klo 14 mennessä. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan tekemän päätöksen mukaisesti tarjouksessa tuli ilmoittaa kauppahinta ja sen maksuaikataulu sekä tarkemmat selvitykset seuraavista asioista:

- kohteen vanhan rakennuksen tuleva käyttö ja korjaus

- uudisrakentamisen liittyminen ympäristöön ml. tontin vanha rakennuskanta

- lähiympäristön ja piha-alueiden toimivuus ja viihtyisyys

- tonttiliittymän ja pysäköinnin järjestäminen.

Selvitykset tuli havainnollistaa piirroksin (1. asemapiirros 1:500, 2. tontin alueleikkaus 1:500, 3. pohjapiirustukset 1:200).

Jätetyt tarjoukset

Kajavalta Kapital Oy ilmoitti 26.9.2011 saapuneella kirjeellä, että ” Tänään 26.9.2011 olemme päättäneet vetäytyä Terassitalohankkeesta”.

Määräaikaan 30.9.2011 mennessä tarjouksen jättivät Härkätien Kievari Oy sekä Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine ja Saitajoki. Tarjousten sisältö käytiin läpi 7.10.2011 ja niitä olivat arvioimassa tonttipäällikkö Petri Liski, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin, arkkitehti Mika Rajala ja maankäyttöinsinööri Timo Laiho.

Kiinteistöliikelaitokselle on myös 25.9.2011 saapunut sähköpostitse suunnitelma rakennuksen käytöstä / Masku Tasku Oy perustettavan yhtiön lukuun Raimo Viitanen / Juha Herlin. Suunnitelma ei ole tarjous eikä em. taho ole osallistunut kohteen avoimeen ensimmäiseen vaiheeseen.

Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine ja Saitajoki

Kauppahinta:

Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine ja Saitajoki tarjoavat kiinteistöstä kauppahintana 120.000 euroa. Tarjous on siten ehdollinen, että tarjouksen jättäneet edellyttävät Turun Museokeskuksen sekä rakennusvalvonnan vahvistuksen muutostöiden toteuttamiseen liittyvistä rakennus- tai toimenpideluvista.

Suunnitelmat:

Lasten ja nuorten terapeuttien suunnitelman mukaan kohteessa tulisi toimimaan (perustettava yritys) lasten ja nuorten terapiatalo. Asiakaspysäköinti on esitetty järjestettävän tontin pohjoisosaan (Vanha Littoistentien puoli). Tontin rakentamaton Kalevantien puoleinen osa on esitetty kunnostettavaksi puutarhaterapiakäyttöön ja sinne sijoitettaisiin lasten terapiassa käytettäviä liikuntaleluja. Kalevantien melun takia piha-alueen sijainti on huono. Tulevaisuuden visiossa tarjouksessa on esitetty mahdollisuus uudisrakentamiseen.

Härkätien Kievari Oy

Kauppahinta:

Härkätien Kievari Oy tarjoaa kiinteistöstä kauppahintana 260.000 euroa. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kaupanteon yhteydessä.

Suunnitelmat:

Härkätien Kievari Oy:n suunnitelman mukaan rakennukseen sijoittuisi pienimuotoista majoitustoimintaa sekä yrittäjän asuintilat. Ratkaisu edellyttää poikkeamispäätöstä. Asiakaspysäköinti on esitetty järjestettävän sekä tontin pohjoisosaan (Vanha Littoistentien puoli) että eteläosaan rakentamattomalle tontin alueelle. Lähiympäristön ja piha-alueiden toimivuuden ja viihtyisyyden kannalta pysäköinti tulisi sijoittaa kokonaan, liikkumisesteisten pysäköintiä lukuun ottamatta, rakentamattomalle tontin osalle (Kalevantien puoli). Tonttiliittymän (ajo) toimivuudessa on jonkin verran puutteita.

Tarjouksen hyväksyminen

Lasten ja nuorten terapeuttien jättämä tarjous kauppahinnasta on ehdollinen eikä vastaa Kiinteistöliikelaitoksen käsitystä kohteen käyvästä arvosta. Härkätien Kievari Oy:n suunnitelmat edellyttävät poikkeamista asemakaavasta mutta koska suunniteltua toimintaa voidaan pitää kohteeseen hyvin soveltuvana, niin tarjous on kokonaisuutena toista tarjousta parempi. Näin ollen Kiinteistöliikelaitos esittää että kiinteistö 853-12-35-2 myydään Härkätien Kievari Oy:lle.

Tarjoukset ovat nähtävänä kokouksessa.

Liite 1Kauppakirjaluonnos

Oheismateriaali 1Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 23.3.2011 § 139

Oheismateriaali 2Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 10.8.2011 § 352

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- hyväksyä Härkätien Kievari Oy:n kiinteistöstä 853-12-35-2 tekemän ostotarjouksen ja hylätä muut kohteesta tehdyt tarjoukset

- että Turun kaupunki myy Härkätien Kievari Oy:lle kiinteistön 853-12-35-2 rakennuksineen ja laitteineen 260.000 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisin ehdoin

- valtuuttaa ostajan hakemaan omalla kustannuksellaan poikkeamis- ja rakennuslupaa sekä suorittamaan kaupan kohteena olevalla kiinteistöllä tutkimuksia ostajan rakennushanketta varten ennen kauppakirjan allekirjoittamista

- valtuuttaa Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtajan tekemään kauppakirjaan vähäisiä muutoksia sekä hyväksymään lopullisen kauppakirjan

- että kauppakirja on allekirjoitettava kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä lukien kun kaupunki on ilmoittanut, että kauppakirja on allekirjoitettavissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHärkätien Kievari Oy
aoKähäri-Laine Erja


Liitteet:

Kilajk § 474
Liite 1:Kauppakirjaluonnos