Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 446 12.10.2011 1

11616-2011 (111)

Kolmen asiakaspalvelusihteerin työsopimussuhteisen toimen, vakanssinumerot 608150, 608151 ja 608152 perustaminen Kiinteistöliikelaitokseen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 446

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 12.10.2011:

Katuihin, puistoihin ja muihin yleisiin alueisiin ja rakenteisiin sekä viemäreihin liittyvää asiakaspalvelua ovat hoitaneet Kunnallistekniikka- ja Viherliikelaitokset, jotka yhtiöitetään vuoden 2012 alusta. Tilaajaliikelaitoksina ja julkisen infrastruktuurin omistajina Kiinteistö- ja Vesiliikelaitosten tulee ottaa hoidettavakseen tähän liittyvä asiakaspalvelu. Kunnallistekniikkaliikelaitoksen asiakaspalvelua ovat hoitaneet osa-aikaisesti neljä toimistohenkilöä ja Viherliikelaitoksessa asiakaspalautteet on ohjattu suoraan työnjohdolle.

Asiakaspalvelun keskeisimpänä sisältönä ovat asiakaspalautteen vastaanotto ja neuvonta, joka voi koskea muun ohella katujen ja liikennealueiden kuntoa, vioittuneita rakenteita, tienkäyttäjille sattuneita vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi liukkauden torjunnan puutteista tai ajoneuvoille vioittuneista katurakenteista ja näihin liittyvistä vakuutusilmoitusten vastaanottamisesta ja käsittelystä. Keskitettyä asiakaspalvelua valmistelevan työryhmän ASPA mukaan Kiinteistöliikelaitokselle tarvitaan nykyisten lisäksi kolme uutta asiakaspalvelusihteeriä.

Esitetyt vakanssit täytetään ensisijaisesti kaupungin sisäisellä haulla ja haku tulisi käynnistää mahdollisimman pikaisesti, jotta toiminta voidaan aloittaa 1.1.2012 ja jotta myös edellä mainittujen liikelaitosten henkilöstö voisi osoittaa kiinnostuksensa tehtävään ennen yhtiöiden toiminnan aloittamista.

Kelpoisuusvaatimuksena asiakaspalvelusihteerin toimeen esitetään vahvistettavaksi tehtävään soveltuva koulutusta ja kokemusta sekä riittävää tehtävän edellyttämää ATK- ja kielitaitoa. Vakanssit kuuluisivat kelpoisuusvaatimuksista johtuen KVTES:n piiriin ja palkkatasoksi vahvistetaan sama kuin nykyisillä asiakaspalvelusihteereillä. Vakanssit tullaan huomioimaan Kiinteistöliikelaitoksen talousarviossa ja henkilötyövuosissa ja esitys on valmisteltu ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajan edellyttämää menettelytapaa noudattaen.

Liite 1Vakanssien perustamislomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää perustaa kolme asiakaspalvelusihteerin työsopimussuhteista tointa, vakanssinumerot 608150, 608151 ja 608152, kelpoisuusvaatimukset, tehtävänkuva ja tehtäväkohtainen palkka liitteenä olevan vakanssien perustamislomakkeen mukaiset, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen hallintopalveluiden asiakaspalvelu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, henkilöstöasiat


Liitteet:

Kilajk § 446
Liite 1:Vakanssien perustamislomake