Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 422 28.09.2011 4

2975-2010 (613)

Asemakaavanmuutosehdotus 25/2010 "Puistokunnas" Puistomäen (43) kaupunginosan Puistomäki -nimiselle suojaviheralueen osalle os. Kunnaskatu 9 ja 11

Tiivistelmä: -

Kilajk § 422

Tonttipalvelut, Suvi Panschin 13.9.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on lähivirkistysalueen osan käyttötarkoituksen muuttaminen kaavoittamalla Puistomäki –nimisen lähivirkistysalueen itälaidalle kaksi pientalotonttia.

Suunnittelualue on 18.6.2001 hyväksytyssä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaavassa 2020 merkitty pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi ja 31.7.1995 vahvistetussa asemakaavassa osoitettu lähivirkistysalueeksi, jolla ympäristö säilytetään (VL/s). Asemakaavanmuutoksessa alue on merkitty erillispientalojen korttelialueeksi (AO-1). Muutosalueelle kaavoitetaan kaksi uutta pienehköä omakotitonttia, joiden kummankin pinta-ala on 688 m2 ja rakennusoikeus 250 k-m2.

Olemassa oleviin palveluihin ja kunnallistekniikkaan tukeutuva uudisrakentaminen on kestävän, energiaa säästävän ja päästöjä vähentävän kaupunkirakentamisen periaatteiden mukaista. Turun valtuustoryhmien välisessä sopimuksessa 2009-2012 on esitetty kaavoitettavaksi täydennysrakentamista palveluiden ja joukkoliikenneverkoston lähelle sekä kaupunkiympäristön tiivistämistä liikennetarpeen ja energian kulutuksen vähentämiseksi. Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan asemakaavanmuutosehdotus ”Puistokunnas” 25/2010 on hyvä esimerkki kestävän kehityksen mukaisesta täydennyskaavoituksesta, jossa huomioidaan suojellun Jalopuumetsikön säilyminen luonnontilaisena sekä alueen asukkaille tärkeän puistoyhteyden säilyminen.

Asemakaavanmuutoksessa alueelle osoitettavien erillispientalotonttien arvo tulee arviolta olemaan noin 150 000 euroa.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole oman toimialansa osalta huomauttamista asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus ja tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto