KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 10.8.2011)

 

Tämän esisopimuksen tarkoituksena on sopia esisopimuksen kohteena olevien maa-alueiden, rakennusten ja laitteiden kiinteistökaupan edellytyksistä, ehdoista ja ajankohdasta seuraavasti:

 

 

 

1. SOPIJAPUOLET

 

Myyjä          Turun kaupunki

                     Y-tunnus:      0204819-8

 

Ostaja         NCC Rakennus Oy perustettavan yhtiön lukuun

                     Y-tunnus:     1765514-2

 

 

2. ESISOPIMUKSEN JA KAUPAN KOHDE

 

Turun kaupungin VI kaupunginosan korttelin 19 tontti nro 9, kiinteistötunnus 853-6-19-9, rakennuksineen ja laitteineen.

 

Tontin alueella on esisopimusta tehtäessä voimassa 29.8.1953 vahvistettu asemakaavanmuutos, jonka mukaan tontti on rakennettava sisäministeriön 14.8.1950 vahvistaman Turun kaupungin rakennusjärjestyksen 40 §:n mukaan. Turun kaupunginvaltuusto on 14.6.2010 § 106 hyväksynyt tontin alueelle asemakaavanmuutoksen, jossa tontin alue on osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi asemakaavamerkinnällä AL-1. Hyväksytyn asemakaavanmuutoksen mukainen tontin rakennusoikeus on 2500 k-m².

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2011 § ___

 

3. KÄSIRAHA

 

Käsirahaa ei makseta.

 

4. KIINTEISTÖKAUPAN TEKEMINEN

 

Lopullinen kiinteistökauppa sopijapuolten välillä tehdään kaupan kohteena olevasta tontista, rakennuksista ja laitteista liitteenä olevan kauppakirjaluonnoksen (liite 1.) mukaisilla ehdoilla kolmen (3) kuukauden kuluessa siitä, kun

 

a) kaupan kohteena olevalle alueelle Turun kaupunginvaltuuston 14.6.2010 § 106 hyväksymä asemakaavanmuutos on tullut voimaan ja

 

b) Turun kaupungin rakennuslautakunnan 28.1.2010 § 33 myöntämä rakennusten purkamislupa on saanut lainvoiman.

 

5. SOPIMUSSAKKO

 

Jos Ostaja kieltäytyy tekemästä lopullista kauppaa tämän esisopimuksen voimassaoloaikana, vaikka kohdassa 4. mainitut edellytykset ovat täyttyneet, Ostaja maksaa Myyjälle sopimussakkoa 50.000 euroa.

 

Tässä kohdassa sovitut muodostavat ainoan ja kertakaikkisen korvauksen, johon osapuolet on oikeutettu, mikäli toinen osapuoli kieltäytyy tekemästä lopullista kiinteistökauppaa.

 

 

6. ESISOPIMUKSEN VOIMASSAOLO JA PURKUEHDOT

 

Tämä esisopimus tulee voimaan kun se on allekirjoitettu.

 

Mikäli Turun kaupunginvaltuuston 14.6.2010 § 106 tekemä, kaupan kohteen asemakaavanmuutosta koskeva päätös ja Turun kaupungin rakennuslautakunnan 28.1.2010 § 33 myöntämä rakennusten purkamislupa eivät saa lainvoimaa 31.12.2013 mennessä, tämä esisopimus purkautuu. Sopimuksen purkautuessa sopijapuolet eivät tällöin tule vaatimaan toisiaan kohtaan mitään korvauksia.

 

 

7. MUUT EHDOT

 

Myyjä antaa, Ostajan niin pyytäessä, Ostajalle erillisen valtakirjan, jolla Ostaja voi hakea esisopimuksen ja kaupan kohteena olevalle tontille rakennus- ja muita lupia.

 

Tämän esisopimuksen kaupanvahvistajan palkkion maksaa Ostaja.

 

 

8. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN

 

Kaikki tästä esisopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään sopimaan osapuolten kesken neuvotellen. Jos erimielisyyttä ei pystytä sopimaan neuvottelemalla, ratkaistaan riitakysymys Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

Tämä esisopimus on tehty kolmena samansanaisena kappaleena, yksi Myyjälle, yksi Ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa __. päivänä ______kuuta 2011

 

 

KAUPANVAHVISTAJAN TODISTUS

 

Julkisena kaupanvahvistajana todistan, että __________ myyjänä sekä ___________ ostajana ovat allekirjoittaneet tämän esisopimuksen ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä esisopimusta vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että sopimus on tehty maakaaren 2 luvun 1§:ssä säädetyllä tavalla.

Aika ja paikka edellä mainittu