Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 372 24.08.2011 1

9580-2011 (032)

Lumensijoituspaikkojen maksullisuus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 372

Katu- ja viheralueet, Heidi Jokinen 23.8.2011:

Turun kaupungilla on kaksi varsinaista lumensijoituspaikkaa, Oriketo ja Iso-Heikkilä. Näiden lisäksi kaupungilla on seitsemän lumen varasijoituspaikkaa eri puolilla kaupunkia. Varasijoituspaikat otetaan käyttöön sen jälkeen, kun varsinaiset lumensijoituspaikat ovat täynnä.

Lumen vastaanottaminen lumensijoituspaikoilla on ollut tähän asti ilmaista Turussa. Käytännössä kaikki suurimmat kaupungit ovat perineet jo pitkään maksua lumien vastaanotosta. Vastaanottomaksun hinta vaihtelee jonkun verran eri kaupunkien välillä, samoin hintaperuste. Osa perii kuutiohintaa ja osa kuormakohtaista hintaa.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että Turussa aletaan periä maksua lumen vastaanottamisesta lumensijoituspaikoilla. Maksujen periminen edellyttää kulunvalvontajärjestelmän hankkimista lumensijoituspaikoille, jotta laskutus saadaan toimimaan automaattisesti henkilöstöresursseja sitomatta. Kulunvalvontajärjestelmä tunnistaa jokaisen lunta tuovan ajoneuvon ajoneuvokohtaisten tunnistimien avulla ja kirjaa rekisteriin tuodut lumimäärät kuormamäärien mukaan. Järjestelmä vaatii käyttäjiltä ajoneuvotunnistimen hankkimisen.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että lumen hinta määräytyy kuormakohtaisena ja lumikuorman vastaanottomaksu on 15 €/kuorma. Kuormakohtainen hinta kannustaa tehokkaampaan toimintaan.

Saaduilla tuloilla tullaan kattamaan lumensijoituspaikkojen ylläpito- ja siivouskustannuksia.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle päätettäväksi että:

- lumensijoituspaikat muuttuvat maksullisiksi

- lumen vastaanottomaksu on 15 €/kuorma

- vastaanottomaksu tulee voimaan 1.11.2011

- kiinteistöliikelaitoksen johtokunta valtuutetaan päättämään taksan määrään myöhemmin tehtävistä tarkistuksista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus