Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 361 24.08.2011 7

12599-2009 (641)

Hallinnanjakosopimuksen salliminen ja vuoraoikeuden osan luovuttaminen tontilla (Toijainen) 853-153-12-16

Tiivistelmä:

Kaupunki antaa suostumuksen vuokraoikeuden osan luovuttamiseen ja hallinnanjakosopimuksen kirjaamiseen tontilla Toijainen-12-16.

Kilajk § 361

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 15.8.2011:

Tontti Toijainen-12-16 on vuokrattu Turo Nolville kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksellä 21.10.2009 § 514. Tontin asemakaavamukainen käyttötarkoitus on asuinpientalojen tontti AP-2. Tontilla sijaitsee paritalo. Vuokramies on pyytänyt kaupungilta suostumusta vuokraoikeuden osittaiseen siirtoon sekä suostumusta hallinnanjakosopimuksen kirjaamiseen parhaalle etusijalle.

Kaupungille toimitetun kauppakirjan ja hallinjakosopimuksen mukaan puolet (1/2) vuokraoikeudesta ja vuokra-alueella sijaitsevasta rakennuskannasta siirrettäisiin Daniela ja Markku Merenluodolle ja puolet Anna ja Mikko Niinimäelle. Osuudet ja niihin kuuluvat rakennukset on esitetty liitteenä olevissa sopimuksessa ja kartassa. 

Maanvuokrasopimuksen 5. kohdan mukaan sopimusta ei saa siirtää osittain. Lisäksi maanvuokrasopimuksessa kielletään vuokra-alueella mahdollisesti olevien rakennusten omistusoikeuden luovuttaminen vuokraoikeudesta erillään, mikä sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n tarkoittama hallinnanjakosopimus

Vuokraoikeuden osittainen luovuttaminen ja hallinnanjakosopimuksen tekeminen edellyttää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan suostumusta. Johtokunta on antanut suostumuksensa vastaavissa tapauksissa edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan molempiin hallinjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin kiinnitykset parhaalle etusijalle ja että osapuolet vastaavat vuokranantajalle eli Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokranmaksusta. Uusien kiinnitysten määrä ei ole tasan puolet vanhasta kiinnityksestä vaan niissä on huomioitu tarkistus suostumuksen antopäivään.

Kiinteistöliikelaitos katsoo, että anomukseen voidaan suostua edellä mainituin edellytyksin.

Liite 1Hallinnanjakosopimus ja kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Turun kaupungin suostumuksen siihen,

- että Turo Nolvi saa siirtää puolet (1/2) tontin Toijainen-12-16 maanvuokraoikeudesta rakennuksineen Daniela ja Markku Merenluodolle ja puolet Anna ja Mikko Niinimäelle,

- että tontille Toijainen-12-16 kirjataan hallinnanjakosopimus parhaalle etusijalle sillä edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan molempiin hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin parhaalle etusijalle kiinnitykset, jotka ovat rahamäärältään molempiin osuuksiin 5.400,00 € ja hallinnonjakosopimukseen lisätään seuraava ehto: Vuokranantajalle Turun kaupungille osapuolet vastaavat yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokran maksusta.

- että hallinnanjakosopimuksen kirjaamisen yhteydessä Kiinteistöliikelaitoksen hallussa oleva tontin 853-153-12-16 vuokraoikeuteen vahvistettu kiinnitys 29.7.2010/10286 määrältään 9.900,00 € voidaan kuolettaa.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös voidaan panna täytäntöön välittömästi mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMerenluoto Daniela
aoMerenluoto Markku
aoNiinimäki Anna
aoNiinimäki Mikko
aoNolvi Turo


Liitteet:

Kilajk § 361
Liite 1:Hallinnanjakosopimus