Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 365 24.08.2011 11

9388-2009 (613, 627)

Asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotus 24/2009 "Säkömäki" Kohmon (14) kaupunginosan Hämeen valtatien, Säkömäen, Jaaninojan ja Kaarinan kaupunkirajan väliselle osalle os. Hämeen valtatie

Tiivistelmä: -

Kilajk § 365

Tonttipalvelut, Suvi Panschin 5.8.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotusta.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa suunnittelualueen kaakkoisosaan omakotitalojen rakentaminen sekä turvata maisemallisesti arvokkaan peltoalueen säilyminen pääosin avoimena. Alue on kaupungin omistuksessa.

Suunnittelualueen itäosa on 18.6.2011 hyväksytyssä yleiskaavassa merkitty palvelujen ja hallinnon alueeksi (PK) ja länsiosa virkistysalueeksi (V). Jaaninojan rantavyöhyke on merkitty maisemallisesti tai luonnonoloiltaan arvokkaaksi alueen osaksi. Suunnittelualueen itäosassa on 1948 vahvistettu asemakaava, joka mahdollistaa omakotitalojen rakentamista. Alueen koilliskulma on asemakaavassa merkitty puistoalueeksi (P), länsiosa lähivirkistysalueeksi (VL) ja osa on kaavoittamatonta aluetta. 7.3.2011 hyväksytyssä kaupunkipuistosuunnitelmassa asuinalueeksi ehdotettu alue ei ole osa kansallista kaupunkipuistoa.

Asemakaavanmuutos mahdollistaa peltoalueen itäosaan yhteensä 24:n erillispientalon rakentamisen. Kaavaluonnoksen mahdollistama kokonaisrakennusoikeus on 5520 k-m2. Lisäksi maisemallisesti arvokkaat Jaaninojanlaakson peltoalueet suojellaan MA/s –merkinnällä (maisemallisesti arvokas peltoalue, joka säilytetään).

Asemakaavanmuutokseen on otettu määräys, jonka mukaan korttelialueen kadunpuoleiseen reunaan on jätettävä 1,5 metriä leveä alue katualueen aurauslumen sijoittamista varten ja että korttelialue on rajattava pensasaidoin. Mikäli korttelialue rajautuu katualueeseen, tulee pensasaita sijoittaa aurauslumen sijoittamisalueen sisäpuolelle. Määräykset ovat Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan keskenään ristiriitaisia ja niitä tulisi selventää siten, että aurauslumen sijoittamisalueelle ei sijoiteta pensasaitoja.

Kiinteistöliikelaitoksella ei muutoin ole lausuttavaa asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotuksesta oman toimialansa osalta.

OheismateriaaliAsemakaavan ja asemakaavanmuutoksen selostus sekä tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto