Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 366 24.08.2011 12

14603-2006 (641, 613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 32/2008 "Rakuunanpuisto" Vasaramäen (23) kaupunginosan Rakuunanpuiston osalle os. Hautausmaantie, Turjantie

Tiivistelmä: -

Kilajk § 366

Tonttipalvelut, Suvi Panschin 5.8.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavan muutosehdotusta.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa asuinkerrostalojen rakentaminen Vasaramäessä sijaitsevalle Rakuunanpuiston alueelle siten, että vaurioitumaton metsäinen puiston osa jää luonnontilaiseksi ja pysäköinti sijoitetaan maan alle. Suunnittelualue on 4.12.1959 vahvistetussa asemakaavassa osoitettu Rakuunanpuisto –nimiseksi puistoalueeksi (P) ja 18.6.2001 hyväksytyssä yleiskaavassa kerrostalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AK).

Asemakaavanmuutoksessa suunnittelualueelle sijoittuu yksi asuinkerrostalojen korttelialueeksi merkitty tontti, jolle saa rakentaa kolme erillistä 5-6 kerroksista asuinkerrostaloa ja kokonaisrakennusoikeudeksi osoitetaan 8100 k-m2 (e=0,84).

Kiinteistöliikelaitos puoltaa täydennysrakentamisen osoittamista halutulle sijainnille keskustan läheisyyteen olemassa olevin palvelujen ja yhdyskuntateknisten verkostojen äärelle. Korttelin pohjoispuolelle on asemakaavaehdotuksessa jätetty kortteleiden väliin jäävä kapea puistokaistale. Kiinteistöliikelaitos esittää, että asemakaavaehdotuksen mukaisen korttelin raja viedään pohjoisrajaltaan kiinni pohjoispuolella sijaitsevan korttelin 33 rajaan. Lisäksi Kiinteistöliikelaitos esittää, että Turjantien ja tontin väliin jäävä Rakuunapuiston osa liitetään tonttiin kuuluvaksi alueeksi kulkuyhteyden järjestämisen helpottamiseksi.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutos ja kaavaselostus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto