Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 352 10.08.2011 2

609-2010 (642)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä "Terassitalo" (Itäharju) 853-12-35-2, Vanha Littoistentie 22

Tiivistelmä:

Valitaan jätettyjen ilmoittautumisten perusteella kolme tahoa kohteen "Terassitalo" myyntiä koskeviin jatkoneuvotteluihin.

Kilajk § 352

Tonttipalvelut, Timo Laiho 8.8.2011

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 23.3.2011 § 139 että rakennettu kiinteistö ”Terassitalo” (Vanha Littoistentie 22, kiinteistötunnus 853-12-35-2) myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä. Kohteen myynnistä ilmoitettiin Turun Sanomissa 2.4.2011 minkä lisäksi kohdetta markkinoitiin www.turku.fi ja www.oikotie.fi – internetsivustoilla. Ilmoittautumiset pyydettiin jättämään 21.4.2011 klo 14 mennessä. Ilmoittautumisiin pyydettiin jättämään seuraavat selvitykset:

- selvitys kohteen tulevasta käytöstä

- kohteen toteuttaja ja toteutusaikataulu

- indikatiivinen tarjous (hintahaarukka) kohteen hinnasta

- ilmoittautujan referenssit vastaavien kohteiden kehittämisestä.

Määräaikaan mennessä kohteen ostamisesta jättivät kirjallisen ilmoittautumisen yhdeksän tahoa:

- Turun Ammattiopistosäätiö

- Kajavalta Kapital Oy

- Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine, Saitajoki per. yhtiö

- Kankaristo, Sinisalo, Laaksonen per. yhtiö

- Kari Kärkkäinen ja Verneri Onjukka per. yhtiö

- Härkätien Kievari Oy

- Lausteen perhekuntoutuskeskus

- Hannu Raitanen per. yhtiö

- Alma Sahinovic / Turun bosnialainen islamiyhdistys

Lisäksi yksi ilmoittautuminen jätettiin myöhässä.

Kohteen tontti on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu yleisen rakennuksen tontiksi. Asemakaavan muuttamisesta on neuvoteltu kaavoittajan kanssa. Neuvotteluissa on käynyt ilmi, että kaavamuutoksen käynnistäminen on mahdollista mutta kohteen muuttamista pääasiallisesti asumiskäyttöön ei pidetä tarkoituksenmukaisena. Myynnissä lähtökohdaksi onkin otettu toimistokäyttö, jonka ohella myös liikekäytön on katsottu olevan mahdollista. Nykyinen asemakaava mahdollistaa tontille jonkin verran lisärakentamista (kerroskorkeudesta riippuen noin 400–1200 k-m²). Rakennusoikeuden hyödyntäminen on kuitenkin haasteellista ja suurin osa ilmoittautuneista on kiinnostunut nimenomaan olemassa olevan rakennuksen käyttöön ottamisesta ja kunnostamisesta.

Ilmoittautumisten yhteydessä jätettyjen selvitysten sisältöä ovat arvioineet kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin, tonttipäällikkö Petri Liski ja maankäyttöinsinööri Timo Laiho. Jätettyjen selvitysten perusteella on arvioitu a) esitetyn käyttötarkoituksen soveltuvuutta kohteelle ottaen huomioon kiinteistön ympäröivä maankäyttö ja kaupungin maankäytön suunnittelun tavoitteet, b) hankeen toteutumisen todennäköisyyttä sekä c) hintaindikaation suhdetta myyjän käsitykseen kohteen käyvästä hinnasta. Jätettyihin selvityksiin perustuen on tehty seuraava kokonaisarviointi: Selvityksissä esitettyjen käyttötarkoitusten perusteella Lausteen perhekuntoutuskeskuksen sekä Hannu Raitasen hankkeiden ei arvioida soveltuvan kohteelle. Selvityksissä esitettyjen hintaindikaatioiden perusteella Turun Ammattiopistosäätiön, Kari Kärkkäisen ja Verneri Onjukan sekä Alma Sahinovicin tarjoukset eivät vastaa myyjän käsitystä kohteen hinnasta. Kankaristo, Sinisalo ja Laaksonen sekä Kajavalta Kapital eivät ole selvityksissä nimenneet kohteelle lopullista käyttäjää. Kajavalta Kapital Oy on kuitenkin ilmoittanut pyrkivänsä säilyttämään kohteen kaavan mukaisessa Y-käytössä. Ilmoittautumisista toteuttamiskelpoisiksi ja käyttötarkoituksiltaan parhaiten kiinteistölle soveltuviksi toiminnoiksi on arvioitu Härkätien Kievari Oy:n esittämä majatalotoiminta sekä Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine, Saitajoki per. yhtiö esittämä lasten ja nuorten terapiatalo.

Arvokirjat kohteen käyvästä arvosta ovat nähtävänä kokouksessa.

Liite 1Kartta

LiiteYhteenveto ilmoittautumisista

Oheismateriaali 1Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 23.3.2011 § 139

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- valita kohteen Vanha Littoistentie 22 jatkoneuvotteluihin Härkätien Kievari Oy:n, Lasten ja nuorten terapeutit Karppelin, Myllykylä, Kailajärvi, Kähäri-Laine, Saitajoki per. yhtiö sekä Kajavalta Kapital Oy:n

- että jatkoneuvottelujen yhteydessä kohteen ostajaehdokkaiden tulee jättää tarkennettu tarjous kauppahinnasta ja sen maksuaikataulusta sekä esittää tarkemmat selvitykset ainakin seuraavista asioista: kohteen vanhan rakennuksen tuleva käyttö ja korjaus, mahdollisen uudisrakentamisen liittyminen ympäristöön ml. tontin vanha rakennuskanta, lähiympäristön ja piha-alueiden toimivuus ja viihtyisyys sekä tonttiliittymän ja pysäköinnin järjestäminen, ja että selvitykset tulee havainnollistaa piirroksin (1. asemapiirros 1:500, 2. tontin alueleikkaus 1:500 sekä 3. pohjapiirustukset 1:200).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHärkätien Kievari Oy
aoKajavalta Kapital Oy
aoLausteen perhekuntoutuskeskus
aoTAO, Turun Ammattiopistosäätiö
aoTurun bosnialainen islamiyhdistys
aoKankaristo Tero
aoKähäri-Laine Erja
aoLaaksonen Teemu
aoMattila Teppo
aoOnjukka Verneri
aoRaitanen Hannu
aoSabelström Pia
aoSinisalo Markus


Liitteet:

Kilajk § 352
Liite 1:Kartta
Liite 2:Yhteenveto ilmoittautumisista ja ilmoittautumiset