Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 317 22.06.2011 5

9250-2007 (641, 613, 627)

(Vasaramäki) 23 kaupunginosan asemakaavaehdotus 13/2010 "Villenpuisto"

Tiivistelmä:

Vasaramäen kaupunginosaan Uudenmaantien varteen laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tavoitteena on sijoittaa asumista olemassa olevien palveluiden ja joukkoliikennereittien läheisyyteen.

Kilajk § 317

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 7.6.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Villenpuisto” (13/2010) Vasaramäen kaupunginosaan.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta, mutta toteaa oman toimialansa osalta seuraavaa:

Maanomistus

Koko asemakaavanmuutosalue on kaupungin omistuksessa. Kaupunki on vuokrannut asemakaavanmuutosalueelta kolme tonttia hautausmaatoimintoja täydentäville yrityksille. Asemakaavanmuutos vahvistaa yritysten olemassaoloa alueella.

Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet

Valtioneuvosto antoi 30.11.2000 päätöksen valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista, jonka mukaan maankäyttöratkaisuissa tulee edistää mm. toimivaa aluerakennetta, eheytyvää yhdyskuntarakennetta, toimivaa yhteysverkostoa ja energiahuoltoa. Koska asemakaava-alue sijaitsee vain 2 km kaupungin keskustasta olemassa olevan kunnallistekniikan ja palveluverkoston sisällä täyttää asemakaavaehdotus esimerkillisesti valtioneuvoston asettamat tavoitteet.

Turun seudun rakennemalli 2035

Valmisteilla olevassa Turun seudun rakennemalli 2035 työssä tullaan Turun kaupunkialueelle sijoittamaan huomattava osa Turun seudulle sijoittuvista uusista asukkaista. Asemakaavaehdotus noudattaa rakennemallityön tavoitteita.

Palveluverkot ja joukkoliikenne

Asemakaavaehdotus tuo toteutuessaan valmiin palveluverkon ja joukkoliikennekäytävän välittömään läheisyyteen noin 150 asukasta, joten asemakaavaehdotus täyttää kestävän kehityksen periaatteet.

Rakennusoikeuden arvo

Asemakaavaehdotuksessa alueelle osoitetun rakennusoikeuden arvo on vähintään 1,1 M€.

OheismateriaaliAsemakaavanmuutoksen selostus       

Kartta on nähtävänä kokouksessa sihteerillä.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto