Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 318 22.06.2011 6

12662-2010 (613, 627)

(VII) 7 kaupunginosan 11 korttelin tontin 13 asemakaavanmuutosehdotus 1/2011 "Pääposti"

Tiivistelmä: -

Kilajk § 318

Tonttipalvelut, Riku Korhonen 9.6.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavan muutosehdotusta. Asemakaavan muutosalue on kahden eri kiinteistöosakeyhtiön omistuksessa.

Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan tontin tehokkaampi rakentaminen lisäämällä uusi asuin-, liike- ja toimistorakennusten rakennusmassa 7150 k-m2 kerrosluvulla VI. Uusi rakennusmassa on hyvällä tavalla erikoisen muotoinen ja sen laadukas toteuttaminen tuo uutta vivahdetta kaupunkikuvaan, vaikka se sijaitseekin pääosin korttelin keskellä.

Vanha asemakaava on 1930-luvulta ja sen rakennusoikeuden määrä on monitulkintainen. Asemakaavatoimisto ja rakennusvalvonta ovat tutkineet asian yhdessä ja aito rakennusoikeuden lisäys tässä asemakaavanmuutoksessa on 2530 k-m2. Täten asemakaavanmuutos edellyttää Turun kaupungin maapoliittisten linjausten perusteella maankäyttösopimuksen tekemistä. Asemakaavanmuutosta ei pidä viedä hyväksyttäväksi ennen kuin maankäyttösopimus on allekirjoitettu. Lisäksi katualueen ja tontin rajauksessa tapahtuu pieniä olevan fyysisen tilanteen edellyttämiä muutoksia: ne hoidetaan samalla maankäyttösopimuksen yhteydessä.

Muutoin Kiinteistöliikelaitoksella ei ole kerrottavaa asian lausuntopyynnön suhteen.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto