Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 279 15.06.2011 9

7099-2011 (111, 112)

Maankäyttöinsinöörin työsopimussuhteisen vakanssin perustaminen, ensimmäisenä sijoituspaikkana Kiinteistöliikelaitoksen tonttipalvelut -yksikkö

Tiivistelmä: -

Kilajk § 279

Tonttipäällikkö Petri Liski 6.6.2011:

Kiinteistöliikelaitos aloitti toimintansa kuntalain 10a-luvun mukaisena kunnallisena liikelaitoksena 1.1.2009 alkaen. Liikelaitostamisen seurauksena kaupungin maaomaisuuden kehittämisen painoarvo kasvaa entisestään kaupungin tulonmuodostuksessa. Maaomaisuuden arvon säilyttäminen ja kasvattaminen edellyttää aikaisempaa laajempien asiakokonaisuuksien hallitsemista ja vaativien erillisselvitysten laatimista.

Kiinteistöliikelaitoksen tonttipalveluiden maankäyttö ja kehitys -yksikkö vastaa useasta kaupungin kehityksen kannalta tärkeästä kehityshankkeesta. Lisäksi yksikön resursseja hyödynnetään laajasti monissa hallintokuntien välisissä yhteistyöhankkeissa kuten Asunto- ja maankäyttöohjelman uudistamisessa.

Vuonna 2011 on käynnistetty kaupungin liikelaitosten yhtiöittäminen, mikä aiheuttaa osin huomattaviakin järjestelytarpeita liikelaitosten käytössä olleiden kiinteistöjen osalta. Moni kehittämishanke on hidastunut tai odottaa käynnistämistä henkilöstöresurssipulan takia. Tämän johdosta on tarpeen perustaa maankäyttöinsinöörin työsopimussuhteinen vakanssi tehtäviä varten.

Liite 1Perustamislomake

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 6.6.2011:

Maankäyttöinsinöörin vakanssin tehtävät ovat osa Kiinteistöliikelaitoksen välitöntä ulkoista asiakaspalvelua ja palvelutuotantoa. Vakanssin perustaminen on sisältynyt Kiinteistöliikelaitoksen henkilöstösuunnitelmaan jo vuosina 2009 ja 2010 mutta jätetty perustamatta johtuen vallinneesta taloustilanteesta. Vakanssin perustamiseen on saatu ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajan lupa ja sen täyttäminen mahtuu Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2011 henkilötyövoimalukuun.

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää perustaa maankäyttöinsinöörin työsopimussuhteisen toimen vakanssi numero 608149 liitteenä olevan perustamislomakkeen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.


Liitteet:

Kilajk § 279
Liite 1:Perustamislomake