Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 296 15.06.2011 26

7060-2011 (671)

Tontinomistajien talvikunnossapitotehtävien ottaminen 1.11.2011 kaupungin vastuulle, Pitkämäki, Ruohonpää, Pohjola

Tiivistelmä: -

Kilajk § 296

Katu- ja viheralueet, Eila Kesti 6.6.2011

Kiinteistöliikelaitos ehdottaa Katu- ja viheralueet -yksikön esityksen 6.6.2011 ”Jalkakäytävien talvikunnossapidon ottaminen kaupungin vastuulle 1.11.2011 alkaen” perusteella, että talvikunnossapitoalueiden Pitkämäki, Ruohonpää ja Pohjola tontinomistajien jalkakäytävien talvikunnossapitotehtävät siirtyvät kaupungin vastuulle 1.11.2011 alkaen. Päätösehdotus täydentää Kärsämäen alueen kaupungin vastuulle aikaisemmin otettuja talvikunnossapitoalueita.

Päätösehdotus jalkakäytävien talvikunnossapidon siirtämisestä kaupungin vastuulle koskee kaupunginosan seuraavia katuja:

Pitkämäki (Muhkuri)

- Orkolan paikoitusalue

- Saukonojantie

- Ulpukkasuontie

Ruohonpää

- Kustavintie pohjoispuoli välillä Markulantie - Lukoilantie

- Lukoilantie välillä Vakka-Suomentie – Kustavintie

- Mäkipäänkuja

Pohjola

- Vakka-Suomentie 10 – 28 kohdalla

Tontinomistajilta ja -haltijoilta kaupungille siirtyvät seuraavat talvikunnossapitotehtävät:

- tontin kohdalla olevan jalkakäytävän auraus ja hiekoitus,

- hiekoitushiekan poisto jalkakäytävältä,

- jalkakäytävälle tai sen vierelle kertyneiden lumivallien poisto tarvittaessa.

Kaupungin vastuulle siirtyvien talvikunnossapitoalueiden tulee soveltua koneelliseen kunnossapitoon. Tämä aiheuttaa osalle kaduista uusia pysäköintikieltoja ja -järjestelyjä, varsinkin kun jalkakäytävä on kapea ja pysäköinti on sallittu jalkakäytävän vieressä.

Pitkämäen ja Ruohonpään alueella on osalla kaduista on jalkakäytävä molemmin puolin katua. Kiinteistöliikelaitos esittää, että runsaslumisina talvina kaupunki voi käyttää näillä kaduilla toisen puolen jalkakäytävää lumitilana.

Talvikunnossapitotehtävien siirtyessä kaupungin vastuulle myös vastuu siirtyy kaupungille. Kaupunki ei peri maksua jalkakäytävien talvikunnossapidosta (kaupunginhallituksenpäätös 5.5.2008 § 290).

Tonttiliittymän talvikunnossapito ja aurauksen jälkeinen tonttiliittymän aukaisu sekä kadun puhtaanapito (roskien ja puiden lehtien poistaminen, ym. siisteyden ylläpito) jäävät edelleen tontinomistajalle.

Päätösehdotus talvikunnossapitoalueista on ollut julkisesti nähtävillä 23.5. – 6.6.2011. Nähtävilläoloaikana tuli perusteltu aloite, että kaupunki ottaisi tontinomistajan talvikunnossapitotehtävät kaupungin vastuulle myös kiinteistön Kustavintie 3 kohdalla. Aloitteen mukainen katuosa on lisätty edellä olevaan Ruohonpään katuluetteloon ja oheismateriaalina olevaan karttaliitteeseen.. Päätösehdotuksesta ei ole tullut muita muistutuksia määräaikaan mennessä.

Oheismateriaali 1Kartta Pitkämäki, Ruohonpää, Pohjola, pvm 6.6.2011

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että.

- Pitkämäen, Ruohonpään ja Pohjolan edellä esitettyjen katujen tontinomistajien ja -haltijoiden jalkakäytävien talvikunnossapitotehtävät otetaan kaupungin vastuulle 1.11.2011 alkaen,

- Pitkämäen ja Ruohonpään alueella runsaslumisina talvina kaupunki voi käyttää toisen puolen jalkakäytävää lumitilana, mikäli kadulla on jalkakäytävä molemmilla puolilla katua,

- päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta,

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

aotontinomistajat
tiedLaaksonen Jaakko