KAUPPAKIRJA, luonnos

 

Myyjä:                       Jan Filppa

 

Ostaja:                                 Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Kaupan kohteet:

 

Turun kaupungin Saramäen kylän tilat PUISTOLA 1:127 (853-507-1-127) ja PUISTOLA 5:102 (853-507-5-102) rakennuksineen ja laitteineen. Kiinteistön osoite on Ketussuontie 41. Kohde on Kiinteistöliikelaitoksen laatiman kartan M 158 / 23.5.2011 mukainen.

 

Osapuolet toteavat, että kohteessa on myyjän omistamina rakennuksina 1946 rakennettu asuinrakennus ja piharakennus. Kohde luovutetaan asuntokäytössä pidettynä. Kohdetta on käytetty pysyvänä asuntona. Alueen maapinta-ala on yhteennoin 3 984 m2 josta 1 806 m2 on kiinteistöä 1:127 ja 2 178 m2 on kiinteistöä 5:102. Asuinrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 90 m2. Rakennuksen asuinkerroksessa on eteinen, keittiö, makuuhuone, olohuone, wc/kph. Yläkerrassa on kaksi huonetta ja kylmää säilytystilaa sivustalla. Kellari on rakentamatonta tilaa ja teknistä tilaa.

 

Asuinrakennusta on remontoitu vuosien kuluessa. Ikkunat ja rakennuksen katto on uusittu 1980-luvulla.

 

Piharakennuksessa on sauna- / pesutilat ja varastotilaa. Rakennuksen sivustalla on katos.

 

Kohteessa on suorasähkölämmitys ja kunnallinen vesi- ja viemärijohto. Kohde on kytketty sähköverkkoon.

 

Kohteen piha on tavanomaisesti hoidettua puutarhaa.

 

Kauppahinta:             Yhdeksänkymmentäseitsemäntuhatta (97.000) euroa.

 

Kauppahintaa ei ole määritetty kohdekiinteistöjen pinta-alan tai rakennusten pinta-alan perusteella.

 

Kaupan perusteet:     Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Muut kaupan ehdot:

 

1. Ehtojen kattavuus

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

2. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistusoikeus kohteisiin siirtyy kaupantekohetkellä. Myyjä pidättää korvauksetta oikeuden kohteen rakennusten hallintaan enintään 30.9.2011 saakka. Myyjä vastaa hallinta-ajaltaan kohteesta aiheutuvista kustannuksista kuten omistaja. Myyjä pitää kohteen vakuutettuna hallinta-aikansa loppuun asti. Hallinnan päättyessä pidetään kohteessa osapuolten välinen katselmus, missä yhteydessä todetaan rakennusten tavanomaisen käytön edellyttämien varusteiden olemassaolo ja kuntoisuus.

 

4. Kiinnitykset ja panttioikeudet

 

Kohteisiin vahvistettuja kiinnityksiä vastaavat panttikirjat luovutetaan kaupantekotilaisuudessa lainoittamattomina ostajalle.

 

5. Kohteisiin tutustuminen, sopimukset ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut rakennuksiin, kiinteistöjen alueisiin ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Kohteen rakennukset ja laitteet ovat niiden iän mukaisessa käyttökunnossa ja niiden osalta ostaja hyväksyy rakennusten iän perusteella niissä olevat virheet ja puutteet.

 

Kohteen sähkö-, vesi- ja viemäriliittymä ja muut tekniset liittymät siirretään ilman eri merkintää ostajan nimiin. Maksut kohdistuvat myyjään hallinta-aikansa loppuun saakka.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin ja ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

6. Maksuvelvollisuudet

 

Ostaja vastaa lainhuudatuksesta ja varainsiirtoverosta kustannuksellaan.

 

Kaupantekovuoden osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

7. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee käräjäoikeus.

 

8. Kaavallinen tilanne ja ympäristönsuojelulain 104 §:n mukainen ilmoitus

 

Osapuolet toteavat, että kohdealueella on tekeillä Turun lentokentän ympäristön osayleiskaavan tarkistaminen. Maankäyttö muuttuu alueella olevien häiriötekijöiden perusteella mm. erilaatuisten työpaikkatoimintojen alueeksi. Kohdekiinteistö on asemakaavoittamatonta aluetta.

 

Myyjän tiedossa ei ole, että alueella olisi jätteitä tai aineita, joiden perusteella alue olisi todettu saastuneeksi. Mahdollisesta myöhemmin ilmenevästä maaperän pilaantuneisuudesta vastaa myyjä. Myyjä vastaa alueella ja rakennuksissa olevan irtaimen materiaalin poistamisesta alueelta hallinta-aikansa kuluessa.

 

Allekirjoitukset

 

Kaupanvahvistajan todistus