Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 227 11.05.2011

4613-2006 (641, 021, 642)

Kalikan tilannekatsaus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 227

Maanhankinta ja isännöinti, Ilkka Uusi-Uola 11.5.2011:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan oppuvuodesta 2010 antaman valtuuden perusteella vuokramies Kulttuuriosuuskunta Sateenkaari on käynnistänyt maisematyöluvan Turun Kalikan maanpinnan tasaamiseksi ja kuivatuksen järjestämiseksi. Maisematyölupa on myönnetty 15.3.2011 ja se on johtava rakennustarkastaja Tarmo Rantasen mukaan lainvoimainen.  Kaupungin asettamien reunaehtojen mukaan työ pitää ajoittaa ranta-alueen käyttökauden 1.6.-31.8. ulkopuolelle.

Kulttuuriosuuskunta Sateenkaaren yhteyshenkilö Tapio Kaaren ilmoituksen mukaan (puhelinkeskustelu Uusi-Uola / Kaari 11.5.2011) ennen kesäkautta ehditään poistamaan rannan äärellä olevia purettujen rakennusten perustuksia, sekä toteuttamaan alueelle kunnallistekniikkaan liitetty vesi-WC. Muulta osin merkittävämpi maanrakennustyö on rantakauden alun läheisyyden ja urakoitsijoiden työtilanteen takia ajoitettava alkavaksi elo-syyskuun 2011 vaihteen tienoilla.

Kiinteistöliikelaitos on toimittanut  jo loppuvuodesta 2010 alueen ilmoitustaulun osaksi tarkoitetun kyltin, jossa teksti ”Kalikan uimaranta” . Kyltissä on Turun vaakuna. Kulttuuriosuuskunta kiinnittää kyltin osaksi viranomaisten edellyttämää ilmoitustaulua.

Muulta osin on ollut tiedotusvälineissä kirjoittelua Pöytyän Yrittäjien saunahankkeesta ja tarpeesta Kalikan alueen asemakaavan muuttamiseen. Nämä hankkeet kohdistuvat kuitenkin Pöytyän kunnan omistamiin alueisiin.

Kiinteistöliikelaitoksen osalta ei ole tämän enempiä uusia tietoja.

PäätösKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsi tiedokseen selvityksen Kalikan ulkoilualueen kehttämisen tilanteesta.