Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 224 11.05.2011 2

5684-2011 (641)

Impivaaran kumirouhejalkapallokenttäalueen vuokraaminen Javenture Oy:lle ylipainehallin rakentamista varten

Tiivistelmä: -

Kilajk § 224

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 9.5.2011:

Javenture Oy lähestyi alkuvuodesta 2011 kaupunkia ylipainejalkapallohallin sijoittamiseksi Turkuun. Liikuntatoimen, Kiinteistöliikelaitoksen ja Javenture Oy:n välisissä selvityksissä parhaimmaksi sijoituspaikaksi osoittautui Impivaaran liikunta- ja urheilukeskuksen alueella oleva kumirouhejalkapallokenttä. Jalkapallohallin mitat ovat 115 x 70 m, eli kyseessä on täysimittainen myös esim. liigacupiin soveltuva pelialue.

Liikuntatoimen ja kiinteistöliikelaitoksen kesken käydyissä neuvotteluissa on todettu hyväksi käyttää samaa sopimusjakoa kuin Veritasstadionin yhteydessä, eli kiinteistöliikelaitos tekee yrittäjän kanssa maanvuokrasopimuksen kumirouhejalkapallokentän maa-alueesta ja liikuntatoimi erillisen sopimuksen alueen hoitoon ja käyttöön liittyvistä yksityiskohdista. Maanvuokrasopimus ja hoito- ja käyttösopimus allekirjoitetaan samanaikaisesti ja muodostavat yhdessä kokonaisuuden yrittäjän ja kaupungin välillä. Liikuntalautakunta käsittelee hoito- ja käyttösopimusta 10.5.2011 pidettävässä kokouksessa.

Ylipainejalkapallohallille vuokrattava alue on 19.3.1985 vahvistuneessa asemakaavassa osoitettu urheilu- ja virkistyspalvelualueeksi. Alue on kaupungin omistuksessa ja muodostuu Turun kaupungin Kaerlan kaupunginosan yleisistä alueista 83U ja 83P sekä Raunistulan kylän tiloista Pohjarinne 13:2 ja Ylismäki 2:122. Vuokrattavan alueen pinta-ala on noin 1,1 ha ja se käsittää jalkapallokenttäalueen maavallikatsomoineen.

Javenture Oy on hakenut vuokrattavalle alueelle väliaikaista toimenpidelupaa 5 vuodeksi ylipainehallin sijoittamiseksi kumirouhekentän päälle, joten maanvuokrasopimus myös tehdään viideksi vuodeksi siten, että vuokra-aika on 1.10.2011 - 30.9.2016. Lyhytaikaisen maanvuokrasopimuksen (5v) aikana tullaan alueelle laatimaan asemakaavanmuutos, jossa tarkemmin osoitetaan alueen käyttötarkoitus.

Mikäli ylipainejalkapallohalli jää pysyvästi alueelle on vuokramiehellä etuoikeus saada alue uudelleen vuokralle 30 vuodeksi, mikäli alue asemakaavanmuutoksessa osoitetaan samaan käyttötarkoitukseen ja vuokramies on täyttänyt maanvuokrasopimuksen mukaiset velvoitteet. Mahdollinen jatkosopimus tehdään tuolloin samoin periaattein kuin lyhytaikainen 5 vuoden maanvuokrasopimus ja käyttö- ja hoitosopimus.

Kiinteistöliikelaitos on määrittänyt alueen vuosivuokraksi 5.500 euroa  (11000 m2 x 10,00 €/m2 x 5 %). Maapohjanhinta vastaa Impivaaran alueen virkistysmaan arvoa 10 €/m2 ja vuosivuokra on määritetty samalle tasolle kuin muut vastaavat urheilukenttäaluevuokraukset Turussa. Muutoin noudatetaan oheisia maanvuokrasopimusehtoja.

Liite 1Vuokrasopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksenjohtokunta päättää:

- vuokrata Javenture Oy:lle kartalla M148/9.5.2011 esitetyn noin 1,1 ha suuruisen alueen Impivaaran liikunta- ja urheilukeskuksen kumirouhejalkapallokenttäalueen ylipainehallin rakentamista varten Turun kaupungin Kaerlan kaupunginosan yleisistä alueista 83U ja 83P sekä Raunistulan kylän tiloista Pohjarinne 13:2 ja Ylismäki 2:122.

- vuokra-aika alkaa 1.10.2011 ja päättyy 30.9.2016 irtisanomista vaatimatta.

- että vuosivuokrana peritään 5.500 euroa.

- että muutoin noudatetaan oheisia maanvuokrasopimusehtoja.

- että tämän päätöksen perusteella laadittava vuokrasopimus on vuokramiehen taholta allekirjoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä päivästä lukien, jolloin kaupunki on ilmoittanut vuokramiehelle, että vuokrasopimus on kaupungin puolesta allekirjoitettavissa. Muussa tapauksessa tämä päätös katsotaan rauenneeksi. Lisäksi vuokramiehen on edellä mainitun ajan kuluessa esitettävä Kiinteistöliikelaitokselle vuokrasopimuksen edellyttämä kiinteistölautakunnan 2.2.2005 § 73 päätöksen mukainen hyväksyttävä vakuus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoJaventure Oy


Liitteet:

Kilajk § 224
Liite 1:vuokrasopimusluonnos