Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 222 11.05.2011 1

5438-2011 (114)

Kiinteistöliikelaitoksen toimistoalan nimikemuutokset

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää toimistoalan nimikkeiden yhtenäistämistä vastaamaan samankaltaisissa tehtävissä olevien vakanssien nimikkeitä sekä eräiden yleisnimikkeiden korvaamista vastaavissa tehtävissä olevilla erityisnimikkeillä, jotka kuvaavat paremmin työtehtäviä.

Kilajk § 222

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 4.5.2011:

Kiinteistöliikelaitoksen toimistoalan tehtävissä on käytössä erilaisia nimikkeitä keskenään samankaltaisissa tehtävissä, mikä liittyy osaltaan organisaatiomuutosten yhteydessä tapahtuneisiin vakanssien siirtoihin. Toisaalta käytössä on vanhoja virasto-organisaatioon perustuvia yleisnimikkeitä, joita on nyttemmin muutettu kaupungin eri organisaatioissa tehtävää paremmin kuvaavilla erityisnimikkeillä.

Toimistoalan tehtävät on keskitetty hallintopalvelut yksikköön, lisäksi yksi vakanssi on tonttipalvelut yksikössä. Tehtävät jakaantuvat Kiinteistöliikelaitoksen ja sen yksiköiden toimialojen toimistotehtäviin, henkilöstö- ja taloushallintoon, johtokunnan valmistelu- ja täytäntöönpanotehtävien hoitoon, asianhallintaan sekä asiakaspalveluun.

Muutos esitetään toteutettavaksi edellä mainitun jaottelun mukaisesti siten, että Kiinteistöliikelaitoksen eri toimialoja koskevissa toimistotehtävissä virkojen ja toimien uusi nimike on toimistosihteeri ja taloushallinnossa taloussihteeri. Tehtävät ovat moninaisia ja niihin kuuluu mm. päätöspöytäkirjojen ja päätösten kirjoittamista, kirjaamista, saatekirjeiden kirjoittamista, asumisoikeushakemusten käsittelyä, maanvuokrasopimusten käsittelyä, laskutusta, tiliöintiä ja omaisuusrekisterien ylläpitoa. Nykyisinä nimikkeinä tehtävissä on ollut kanslisti, toimistonhoitaja, toimistovirkailija ja kassanhoitaja.

Taloushallinnossa on lisäksi mittausteknikon virka, jonka tehtäviin kuuluu kiinteistöomaisuudessa ostojen ja myyntien sekä kiinteistötoimitusten seurauksena tapahtuvien muutosten vieminen karttapohjaiseen käyttöomaisuusrekisteriin, muu maaomaisuuden ylläpito, kirjaukset, tilastointi ja tiedonhaut. Uudeksi nimikkeeksi esitetään kiinteistösihteeri.

Kiinteistöliikelaitoksessa on kaksi osastosihteerin virkaan, joista toisen tehtävänkuvaan kuuluvat henkilöstösuunnitteluun ja -seurantaan liittyvät tehtävät, talousarvion henkilöstöliitteen valmistelu, henkilöstöasioiden päätöksenteon valmistelu ja täytäntöönpano, raportointi sekä erittäin laajan henkilöstöhallinnon määräysten ja ohjeiden seuranta ja ohjeistus. Talousyksikön osastosihteerin virkaan kuuluu vastaavasti talousarvion laadintaan kuuluvat valmistelutehtävät, taloussuunnitteluun ja -seurantaan liittyvät tehtävät sekä talouden toteutumisen seuranta, raportit ja ennusteet. Molemmat tehtävät ovat varsin itsenäisiä ja edellyttävät laaja-alaista asiantuntemusta. Edellä mainitun jaottelun mukaisesti osastosihteereiden uusiksi nimikkeiksi esitetään henkilöstösuunnittelija ja taloussuunnittelija.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan hallinnossa sekä valmistelu- ja täytäntöönpanotehtävissä on kaksi vakanssia, kanslisti ja toimistosihteeri, joiden tehtäviin kuuluu muun ohella johtokunnan esityslistojen ja pöytäkirjojen laadinta ja päätösten täytäntöönpanon valmistelu, kokouspalkkiot, kuulutukset, ansionmenetyskorvausanomukset ja muut vastaavat hallintotehtävät. Eräänä merkittävänä täytäntöönpanotehtävänä ovat kiinteän omaisuuden luovutuskirjojen laadinta sekä kaupantekotilaisuuksien käytännön järjestelyt ja niihin liittyvän maksuliikenteen ilmoitukset ja tilitykset. Käytännössä johtokunnan hallinnossa huolehditaan lähes kaikista kaupungin puolesta allekirjoitettavien kiinteää omaisuutta koskevista sopimusten täytäntöönpanosta. Näiden vakanssien nimikkeeksi esitetään hallintosihteeri.

Asianhallintatoimessa on kaksi vakanssia, asianhallintasihteeri ja asianhallintavirkailija. Asianhallintasihteerin tehtävänkuvaan kuuluu asiakirjahallinnon ja arkistotoimen asiantuntijana tiedonhallinnan suunnittelu, kehittäminen, ohjaus ja tiedottaminen. Uudeksi nimikkeeksi esitetään tiedonhallintasuunnittelija. Asianhallintavirkailijan tehtävänä on tiedon hakuun liittyvä asiakaspalvelu ja siihen liittyvät tehtävät kuten asiakirjojen järjestäminen, seulonta ja luetteloiden laatiminen. Uudeksi nimikkeeksi esitetään tietopalvelusihteeri, mikä nimike on yhtenäinen jo nyt keskushallinnossa vastaavissa tehtävissä olevien nimikkeiden kanssa. 

Asiakaspalvelupisteeseen on sijoitettu kolme vakanssia, joista yhden hoitajalle kuuluvat lisäksi esimiehen tehtävät. Vakanssien nimikkeenä on ollut paikkatietokäsittelijä johtuen aiemmasta organisaatiorakenteesta. Näiden vakanssien nimikkeiksi esitetään asiakaspalvelusihteeri ja asiakaspalveluesimies. Lisäksi tässä yhteydessä esitetään yhden toimistoalan vakanssin nimikkeen muuttaminen vahtimestariksi tapahtuneiden tehtävänkuvien ja vakanssinmuutosten johdosta.

Viran ja toimen perustamiskäsitteisiin kuuluu nimike, joten myös nimikkeen muutoksesta päättää se toimielin tai viranomainen, joka päättää vakanssin perustamisesta. Turun kaupungin hallintosäännön 6. luvun 45 §:n ja Kiinteistöliikelaitoksen johtosäännön 4 §:n 11 kohdan mukaan edellä mainittujen virkojen perustamisesta päättää kaupunginhallituksen hallintojaosto ja toimien perustamisesta johtokunta. Koska kyseessä on yhtenäinen kokonaisesitys, lienee tarkoituksenmukaisinta, että hallintojaosto päättää asiasta kaikkien nimikemuutosten osalta johtokunnan tekemästä esityksestä.

Esitys on ollut käsiteltävänä Kiinteistöliikelaitoksen yhteistoimintaelimessä 11.2.2011 ja työpaikkakokouksessa 7.3.2011, minkä perusteella esitystä on täydennetty asianhallinnan ja mittausteknikon vakanssien osalta.

Liite 1Ehdotus nimikemuutoksiksi

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että Kiinteistöliikelaitoksen toimistoalan nimikkeet muutetaan liitteenä olevan ehdotuksen mukaisesti ja lisäksi vakanssi 603020 siirretään toimistoalan palkkahinnoitteluliitteestä virasto- ja laitospalvelujen hinnoitteluliitteeseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kilajk § 222
Liite 1:Ehdotus nimikemuutoksiksi