Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 170 13.04.2011 1

5696-2005 (642, 658)

Pinellan ulkotarjoilualueen vuokrasopimuksen tarkistaminen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 170

Hallintopalvelut, Esa Mettälä 13.4.2011:

Turun kaupunki on vuokrannut Saga Palvelut Oy:lle Gylichin Pylväikön ja Puistoravintola Pinellan tulevaa käyttötarkoitusta palvelevat ulkoilutarjoilualueet Itäisellä Rantakadulta ja Porthaninpuistosta. Vuokrasopimus on allekirjoitettu 10.2.2010.

Vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti Saga Palvelut Oy on hakenut rakennusvalvontaviranomaisilta tarvittavia lupia ulkotarjoilualueen rakentamiseksi. Lupaprosessin aikana vuokra-alueen koko ja sijainti on muuttunut ja tämän vuoksi voimassa olevaa sopimusta on tarkistettava. Lisäksi talvikautta koskeviin ehtoihin on tullut muutoksia. Sopimukseen on myös lisätty alueet tarvittavia jäteastioita varten.

Muutokset talvikauden sopimusehtoihin vähentävät asiakaspaikkoja talvikaudella. Itäisen Rantakadun katualueella ei saa olla asiakaspaikkoja eikä ulkoilmaravintolatoimintaa talvikaudella, mikä vähentää talvikauden asiakaspaikkoja 60 kappaletta. Koska vuokra määräytyy asiakaspaikkojen perusteella, tulee myös vuokraa tältä osin tarkistaa. Alueen käytöstä peritään lisäksi perusvuokraa, joka ei riipu asiakaspaikkojen määrästä.

Kiinteistöliikelaitos ja Saga Palvelut Oy ovat neuvotelleet vuokrasopimuksen muuttamisesta lupaviranomaisen asettamien ehtojen mukaiseksi.

Liite 1Vuokrasopimusluonnos

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää vuokrata kartalla M 125 / 12.4.2011 esitetyt alueet ulkotarjoilualueeksi sekä jäteastioiden sijoituspaikoiksi Saga Palvelut Oy:lle omaan tai perustettavan yhtiön lukuun 1.4.2011 – 31.12.2019 väliseksi ajaksi liitteen 1 mukaisin tarkistetuin sopimusehdoin 6.700 euron vuosivuokralla lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonlisäverolla.

Johtokunta päättää oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtajan tekemään tarvittaessa vähäisiä tarkistuksia vuokra-alueen kokoon, sijaintiin tai asiakaspaikkojen määrään.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan ja hyväksytään heti ja että päätös saadaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSaga Palvelut Oy


Liitteet:

Kilajk § 170
Liite 1:Vuokrasopimusluonnos