Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 155 30.03.2011 3

5802-2010 (641)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä "Paimalan koulu" (Metsämäki) 853-470-1-61 osa, Vanha Tampereentie 231; oikaisuvaatimus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 155

Tonttipalvelut, Timo Laiho 24.3.2011:

1) Oikaisuvaatimus

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksestä 16.2.2011 § 75 on tehty oikaisuvaatimus 16.3.2011. Em. päätös koski jatkoneuvotteluihin valittavien tahojen valintaa Paimalan koulua koskevassa myyntimenettelyssä. Oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii että myös hänet otetaan mukaan jatkoneuvotteluihin.

Oikaisuvaatimus on saapunut Kiinteistöliikelaitokselle 16.3.2011. Päätökseen liitetyn oikaisuvaatimusohjeen mukaan oikaisuvaatimus on toimitettava Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitokseen ennen laitoksen aukioloajan päättymistä viimeistään neljäntenätoista (14) päivänä päätöksen tiedoksisaannista lukien sitä päivää lukuun ottamatta. Asianosaiselle on lähetetty päätöstä koskeva pöytäkirjanote oikaisuvaatimusohjeineen erikseen tiedoksi kirjeellä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kirje on jätetty postin kuljetettavaksi 24.2.2011, joten oikaisuvaatimus on jätetty oikea-aikaisesti.

2) Oikaisuvaatimuksen perustelut

Ensinnäkin oikaisuvaatimuksen tekijä on esittänyt, että on kaupungin edun mukaista, että myytävästä kohteesta saadaan paras mahdollinen hinta. Oikaisuvaatimuksen tekijän on lisäksi todennut, että johtokunnan päätöksestä nimenomaan ilmenee, että oikaisuvaatimuksen tekijän tarjouksessaan ilmoittama hintahaarukka on leveä muihin tarjouksiin nähden. Lisäksi oikaisuvaatimuksen tekijä mainitsee ymmärtäneensä tarjouksen niin, että maksutapa on käteinen, jotta Turun kaupunki saisi rahaa kassaansa mahdollisimman nopealla kierrolla.

Toiseksi oikaisuvaatimuksen tekijä on kertonut, että hän on tarjouksessaan ilmoittanut hevostoimintaan soveltuvan tilan rakentamisen mahdolliseksi. Samassa yhteydessä hän on maininnut että linja-autojen pesu- ja säilytystilat olisivat pienet.

Kolmanneksi Oikaisuvaatimuksen tekijä on arvioinut, että jatkoneuvotteluihin valitulla Turun Hippos ry:llä on yli 40 hehtaaria maata vuokralla Turun kaupungilta, joten on kyseenalaista, onko Turun Hippoksella todellista tarvetta kyseessä olevan maa-alueen rakentamiseen.

3) Vastaukset oikaisuvaatimukseen

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 19.5.2010 § 266 päättänyt kohteen myyntimenettelystä. Myyntimenettelyksi ei ole valittu avointa hintatarjouskilpailua vaan avoin neuvottelumenettely, joka mahdollistaa luovuttamisen kokonaisvaltaisesti parhaimman ja toteuttamiskelpoisimman ostotarjouksen jättävälle taholle. Tämän vuoksi ilmoittautumisiin on pyydetty jättämään selvitykset kohteen tulevasta käytöstä, kohteen toteuttajasta ja toteutusaikataulusta, indikatiivinen tarjous kohteen hinnasta sekä ilmoittautujan referenssit vastaavien kohteiden kehittämisestä. Jätettyjä ilmoittautumisia on arvioitu kaikkien pyydettyjen selvitysten perusteella eikä pelkästään korkeimman hintaindikaation perusteella. Tämä käy ilmi myös johtokunnan 16.2.2011 § 75 tekemän päätöksen esittelytekstistä, jossa todetaan että jatkoneuvotteluihin esitetään tahoja, joiden ilmoittama kohteen tuleva käyttötarkoitus parhaiten tukee kohdetta ympäröivää maankäyttöä. Oikaisuvaatimuksen tekijän mainitsema hintaindikaation leveys ei myöskään suoraan kerro tarjottujen hintojen suhdetta toisiinsa eikä pelkästään sen perusteella voida arvioida hintojen keskinäistä paremmuutta. Hintaindikaation leveys kertoo kuitenkin ilmoittautujan siihen asti tekemästä harkinnan laajuudesta kohteen toteuttamisen osalta.

Oikaisuvaatimuksen tekijä on ilmoittautumisessaan kertonut, että tontille on ajatuksena rakentaa halli linja-autojen pesu- ja säilytystiloiksi. Hän on myös maininnut että ”mahdollista myös hevostoimintaan soveltuvan tilan rakentaminen, mikäli kiinnostusta vuokraamiseen löytyy”. Oikaisuvaatimuksen tekijän tarjouksesta sekä hänen kanssaan käydyissä keskusteluissa linja-autojen pesu- ja säilytystilat ovat kuitenkin osoittautuneet selvästi ensisijaiseksi ostotarkoitukseksi hevostoimintaan verrattuna. Jatkoneuvotteluihin onkin esitetty tahoja, joiden ilmoittama kohteen tuleva käyttötarkoitus tukee kohdetta ympäröivää maankäyttöä linja-autojen pesu- ja säilytystiloja paremmin.

Lisäksi voidaan todeta että Turun Hippos ry:n ilmoittautuminen tukee hyvin kohdetta ympäröivää maankäyttöä ja Turun Hippos ry itse arvioi omat tarpeensa maa-alueen rakentamisen osalta.

Edellä esitetyn perusteella Kiinteistöliikelaitos esittää, että tehty oikaisuvaatimus hylätään.

Oheismateriaali 1Oikaisuvaatimus 16.3.2011

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että,

Turun kaupunki hylkää Jari Lehtisen tekemän oikaisu-vaatimuksen Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksestä 16.2.2011 § 75 selostustekstissä esitetyillä perusteilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLehtinen Jari