Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 147 30.03.2011 6

4440-2010 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 16/2010 "Pilotti" Lentokentän kaupunginosan kortteleissa 7 ja 8, os. Aerotie 1

Tiivistelmä:

Lentokentän kaupunginosaan osoitteeseen Aerotie 1 laaditaan asemakaavanmuutos, jossa liitetään kaupungin omistama kortteli Lentokenttä-7 ja osa Pilottitien katualueesta kortteliin Lentokenttä-8.

Kilajk § 147

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 15.3.2011:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Pilotti” 16/2010.

Kiinteistöliikelaitos on anonut asemakaavanmuutosta, jonka tavoitteena on yhdistää korttelit Lentokenttä-7 ja 8 sekä Pilottikadun katualue yhdeksi suureksi toimistorakennusten (KTY-1) korttelialueeksi. Kortteleiden yhdistämistarve on tullut esiin kiinteistöliikelaitoksen ja alueelle tulossa olevien yritysten välisissä neuvotteluissa.

Asemakaavanmuutos on laadittu kiinteistöliikelaitoksen anomuksen mukaisesti ja edesauttaa logistiikkayritysten sijoittumista lentokentän läheisyyteen.

Asemakaavanmuutoksessa on pysäköintipaikkojen vähimmäismitoitukseksi esitetty 1 autopaikka/200 k-m2 varastotilojen osalla. Koska Lentokenttä-8 kortteliin tulee sijoittumaan erittäin suuria logistiikkavarastoon, on vähimmäisautopaikkamitoitus toden näköisesti ylimitoitettu. Kiinteistöliikelaitos esittää, että autopaikkojen vähimmäismitoitusta tulee laskea.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.  

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto